İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.656,00 %1.156
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. HABERLER İzmir Efes’te salça makinesi mahalleleri geziyor

İzmir Efes’te salça makinesi mahalleleri geziyor

İzmir Efes’te salça makinesi mahalleleri geziyor

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir'e bağlı Efes Selçuk’ta salça makinesinin mahallelerde dolaşımı devam ediyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir'e bağlı Efes Selçuk Belediyesi’nin geleneksel uygulamalarından biri olan salça makinesi  ile merkez mahalleler ve köylerde salça sıkım işleri kolaylaşıyor. Efes Selçuk’ta kadınların seçtiği domatesleri, erkekler kesiyor, belediye emekçileri salça makinesi ile sıkım işlemini tamamlıyor.

Efes Selçuk’un farklı mahallelerinde yaşayan aileler salça makinesinin hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti.

Salça makinesi ile yıllardır salçalarını kolayca yaptığını belirten Gülfer Göçtü “Çok memnunuz. İki- üç seneden beri çok memnunuz. Teşekkür ederim Başkanımıza bunu yaptığı için” dedi.

BEN EŞİME YARDIM EDİYORUM SALÇA MAKİNESİ DE BİZE…

Eşiyle birlikte salça yaptığını belirten Mehmet Ali Tanrıgülü; “Ben zaten eşime yardım ediyorum. Salçanın domateslerini ben kendim doğradım. Ben eşime yardım ediyorum. Makine de bize yardım ediyor. Belediyeye teşekkürler” dedi.

Rabia Tanrıgülü salça makinesi hizmetinden memnun olduğunu belirterek; “Memnunuz. Üç senedir bu hizmeti alıyoruz. Makine hazır geliyor, yapıyor. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum bu hizmet için” dedi.

Kış hazırlıkları içinde önemli bir yer tutan salça yapımını kolaylaştıran salça makinesi belirtilen tarihlerde (09.00- 16.00 saatleri arasında) köylerde ve merkez mahallelerde  olacak.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *