İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0065 %0.47
41,3390 %0.27
3.706,70 % 0,11
84.147,71 %-1.365
Ara
Muhalif. HABERLER JAK timleri kayakseverlerin güvenliği için sahada

JAK timleri kayakseverlerin güvenliği için sahada

JAK timleri kayakseverlerin güvenliği için sahada

Okunma Süresi: 2 dk

Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde gece gündüz nöbet tutan JAK timi, kış boyunca yaralanan ya da mahsur kalanların yardımına koşarak kayakseverlerin güvenli ortamda eğlenmesini sağlıyor.

BİNGÖL (İGFA) - Doğu Anadolu Bölgesi’nin gözde kış sporu ve kayak merkezleri arasında yer alan, il merkezine 34 kilometre mesafedeki Hesarek Kayak Merkezi, kış ayları boyunca kayakseverleri ağırlayacak. Geçtiğimiz haftalarda sezonun açılmasının ardından Hesarek Kayak Merkezinde Jandarma Genel Komutanlığınca görevlendirilen Jandarma Arama Kurtarma timi, vatandaşların güvenle kayak yapmasına yardımcı olacak. 7 gün 24 saat esasına göre görev alan JAK timleri, yaralanan veya mahsur kalanların yardımına koşacak.

JAK timlerinin göreve hazır olduğunu belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Vali Usta, "Bingöl ilimizde bulunan Hesarek Kayak Merkezinde, vatandaşlarımızın kış döneminde aileleri ile birlikte huzur ve güven içerisinde kayak sporunu icra edebilmeleri, meydana gelebilecek yaralanma, pist dışına çıkarak kaybolma ve telesiyejde kalma gibi yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma müdahale edebilmek amacıyla her kış dönemi olduğu gibi bu kış sezonunda da Jandarma Genel Komutanlığınca görevlendirilen JAK timi 7 gün 24 saat görevini aralıksız sürdürmektedir. Tamamı profesyonel personelden oluşan, ilkyardım ve dağcılık başta olmak üzere birçok alanda eğitim almış olan JAK timi en üstün teknolojiye sahip yerli ve milli araç ve ekipmanlarıyla birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Zorlu kış ve arazi şartlarında göstermiş oldukları üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı JAK timlerine teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *