İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4514 %0.04
38,3581 %0.46
86.724,62 %-8.076
3.409,04 -1,38
Ara
Muhalif. HABERLER Karabağlar’ın yurdu kısa sürede doldu

Karabağlar’ın yurdu kısa sürede doldu

Karabağlar’ın yurdu kısa sürede doldu

Okunma Süresi: 3 dk

Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, yeni akademik yıl başlamadan önce kısa sürede doldu. Yoğun taleple karşılaştıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Vatandaşlarımıza bu yoğun ilgileri için teşekkür ediyoruz. Ancak bunların tamamını karşılamamız mümkün değil. Bundan sonraki süreçte Karabağlar'a bir yurt daha kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Ülkemizde üniversite öğrencilerin barınma sıkıntısı yeni akademik yıl öncesi yeniden gündeme geldi. Yüksek fiyatlar nedeniyle aileler çocukları için nitelikli ve ekonomik seçenekler arıyor. Bu anlamda Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu önemli bir seçenek oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önce hizmete açtığı yurt, yüksek standardı ve uygun fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Geçen yıl tesisten yararlanan öğrencilerden büyük bölümü bu yıl için de kalmayı tercih etti. Mezuniyet, yer değişikliği gibi nedenlerle ayrılanların yerine de İzmir'de üniversite kazanan çok sayıda depremzede öğrenci yerleştirildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 274 öğrenci kapasiteli tesisin taleplerin tamamını karşılamasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Karabağlar Belediyesi olarak eğitimi tüm güçleriyle desteklemeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kız öğrenci yurdumuzu da bu anlayışla hayata geçirmiştik. Bugün görüyoruz ki önemli bir iş yapmışız. Hedefimiz ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ve bütçe olanaklarımız ölçüsünde bir öğrenci yurdunu daha yaşama geçirmek. Bunun için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Servis de var

Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki 8 katlı yurt binası yüksek standartlara sahip. 274 yatak kapasitesi bulunurken, öğrenciler kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçeden yararlanabiliyor. Güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor. Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler spor salonu, çamaşırhane ve ütü odasını ücretsiz kullanabiliyor.

Karabağlar Belediyesi belirli zaman dilimlerinde öğrencilere ulaşım hizmeti de sunuyor. Bu yılki yurt ücreti, öğrenciler ve ailelerinin bütçeleri düşünülerek, kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 2670 lira (10 aylık toplam 26700 lira) olarak belirlendi.

 

Eğitime tam destek

Karabağlar Belediyesi, eğitime destek kapsamında Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun yanı sıra, KARBEM dersanesi aracılığıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak lise ve üniversiteye hazırlıyor. İlçedeki okulların bakım ve onarımları yapılıyor. Ayrıca ilkokula yeni başlayan binlerce öğrencinin ailelerine “Eğitim Kart” dağıtılıyor. Aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını bu kart aracılığıyla, ilçedeki kırtasiyelerden sağlıyor. Böylece eğitim desteğinin yanı sıra ilçedeki esnaf da kazanmış oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *