İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4628 %0.04
38,2736 %-0.27
84.992,01 %-1.904
3.418,27 0,15
Ara
Muhalif. HABERLER Kartepe’nin gençleri başarı ödülüne kavuştu

Kartepe’nin gençleri başarı ödülüne kavuştu

Kartepe’nin gençleri başarı ödülüne kavuştu

Okunma Süresi: 2 dk

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, YKS’ye girerek Kartepe’de ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere Balkan turu hediye ederek ödüllendirmişti.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere başarı ödülü olarak Balkan turu hediye etmişti. 24 – 29 Ağustos arasında Balkan turuna katılan öğrenciler ilçeye döndüler.

 

BALKAN TURUNA GİDEN ÖĞRENCİLER

Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, YKS öncesinde Kartepe’de yaşayan ve eğitim gören YKS’de ilçede ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere verdiği Balkan turu sözünü yerine getirdi. YKS sonuçları sonrasında Ferihan Feyza Tulansoy, Çağla Karakurt, Rumeysa Çin, Nisanur Doğan, Hanne Şule Torlak, Ahmet Doruk Akbaş, Mert Girginç, Alara Avcı, Rumeysa Uçar ve Semanur Karagöz Kartepe’de ilk 10’a girerek Balkan turuna katılmaya hak kazandı.

 

TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİLER

Dört gün üç gece yapılan Balkan turuna giden Kartepeli öğrenciler, 18.yy Boşnak mimarisi ile yapılmış Sebil, Osmanlı döneminden kalma Bakırcılar Sokak, Fatih Sultan Mehmet adına yaptırılan Hünkar Camii, 6 Nisan 1945’te Yugoslav ordusu tarafından Almanların işgalindeki Saraybosna’nın kurtarılışı anısına yakılan sönmeyen ateş, Koski Mehmet Paşa camii, Mostar Köprüsü, Tara Kulesi, Kriva Cuprija, Tabakhane camii ve hamamı, Elçi İbrahim Paşa Medresesi, Plava Voda, Travnik kalesi, Alaca Cami, Travnik Çarşısı gibi bir çok tarihi ve turistik noktayı rehberler eşliğinde ziyaret ettiler.

 

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Evlatlarımızı ödüllendirdik ve motive ettik. YKS Sınavı öncesinde gençlerimize söz vermiştik. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Gençlerimizin geçmişini tarihini bilerek tanıyarak yetişmesi çok önemlidir. Balkan Turunda tarihe yolculuk yaptılar. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *