İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4662 %0.03
38,3550 %0.21
84.617,37 %-4.203
3.421,13 0,09
Ara
Muhalif. HABERLER Kayseri Akkışla’ya ’büyük’ yatırım

Kayseri Akkışla’ya ’büyük’ yatırım

Kayseri Akkışla’ya ’büyük’ yatırım

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği YİKOB, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Akkışla Belediyesi iş birliğinde günlük 25 ton süt üretimi olan Akkışla ilçesine süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla 5 milyon 500 bin TL maliyetle Süt İşleme Tesisi yapacak.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, ilçelere yatırım ve hizmet bağlamında yatırımlarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Akkışla ilçesindeki süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Süt İşleme Tesisi yapılmasını amaçlayan bir yatırıma imza attı. Akkışla ilçesinde var olan tarımsal üretimin kent bünyesinde büyüyen bir potansiyele sahip olması, süt ürünleri üretim sektöründe planlı ve etkin çalışmaların oluşturulması gerekliliğini ortaya çıkardı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin arttırılması ve kontrol altında devamının sağlanması amacıyla bu sektörde geleneksel olarak üretilen süt ürünlerinin Tarım Bakanlığı gıda mevzuatlarına uygun bir şekilde üretilmesi için Akkışla ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan üretim işletmesinin modernizasyonunu yapıyor.

Süt İşleme Tesisi yapılması amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Akkışla Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalanarak, projenin ihalesi yapıldı.

YİKOB tarafından 1 milyon TL’lik kısmı karşılanacak olan projenin inşaat bakım onarım ve makine alımı toplam bedeli 5 milyon 500 bin TL olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *