İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.455,98 %-0.318
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER Kayseri Büyükşehir’den Erciyes’te çevre dostu program

Kayseri Büyükşehir’den Erciyes’te çevre dostu program

Kayseri Büyükşehir’den Erciyes’te çevre dostu program

Okunma Süresi: 3 dk

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilen ‘Erciyes’te Mavi & Yeşil Bir Gün’ etkinliğinde 350 kişi 5.1 ton atık çöp topladı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes’te faaliyetlerini yürüttüğü kuruluşu Erciyes A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl Haziran ayının ikinci haftasında düzenlenen ‘Erciyes’te Mavi & Yeşil Bir Gün’ etkinliğinin 11’incisi gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen çevre dostu etkinliğe, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, sivil toplum kuruluşları, kulüpler ve çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.

“BU HASSASİYETİ AŞILAMAK SİZİN GİBİ CENGÂVERLERE, GÖNÜLLÜLERE DÜŞÜYOR”

Çevre bilincinin oluşmasına katkı sunan ve ‘En iyi Temizlik Kirletmemektir’ sloganı ile yürütülen faaliyette konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, uzun yıllar Erciyes A.Ş’nin yönetiminde hizmet verdiğini ve Erciyes’in dünyanın tanıdığı, bildiği bir kayak merkezi haline geldiğini ifade ederek, Erciyes’in, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve desteği ile bu başarıyı yakaladığını kaydetti. Cıngı, yapılan işin, bir sembol olması ve insanlara, çevre hassasiyetini kazanmaları noktasında bir mesaj vermesine yönelik olduğunu dile getirerek, “Bu hassasiyeti aşılamak sizin gibi cengâverlere, gönüllülere, bizlere düşüyor. İnşallah bu şuura ulaştıktan sonra çevremiz daha az kirlenir, daha yaşanabilir, daha keyifle nefes alınabilir bir dünya bırakabiliriz bizden sonraki nesillere diye ümit ediyoruz” dedi. Cıngı bu hassasiyeti gösteren gönüllülere teşekkür etti.

“ERCİYES’İN EKOLOJİK YAPISININ KORUNMASI ÖNEMLİ”

Konuşmasında, “Doğayı korumak, tabiatı korumak, Erciyes’imizin korunması, ekosistemimizin muhafaza edilmesi, Kayseri’mizin önemli bir marka değeri olan Erciyes dağımızın başta turizm faaliyetleri olmak üzere bir çok sportif unsurlar bakımından ekolojik yapısının korunması önemli” diyen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise bu anlamda da ‘Erciyes’te Mavi & Yeşil Bir Gün’ sloganıyla bir arada bulunduklarını paylaşarak, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

350 KİŞİNİN KATILDIĞI ETKİNLİKTE 5.1 TON ATIK ÇÖP TOPLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Kaytur, Kayseri Ulaşım A.Ş, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) destekleri ile 2 bin 200 metredeki Tekir Kapı bölgesinde bir araya gelen çevre gönüllüleri, farklı gruplara ayrılarak çadır kamp alanı, pistler, günü birlik piknik alanı ve Tekir gölet bölgesinde alan temizliği yaptı. 350 kişinin katıldığı etkinlikte 5.1 ton atık çöp toplandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *