İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6746 %0.17
39,9479 %0.29
3.523,96 % 0,17
84.774,22 %5.035
Ara
Muhalif. HABERLER Kayseri Talas’tan tarihe iz bırakan kitap

Kayseri Talas’tan tarihe iz bırakan kitap

Kayseri Talas’tan tarihe iz bırakan kitap

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Talas Belediyesi’nin Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Kayserili askerleri anlattığı Kayseri-Girne Hattı kitabı geniş yankı uyandırdı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) İçerisinde Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Kayserili askerlerin fotoğraf ve anılarının yer aldığı kitaptan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kıbrıs gazilerinden Mahmut Memiş ve Muzaffer Özdemir, Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Kitabın yazarı Ahmet Sıvacı’nın da yer aldığı ziyarette gaziler adına konuşan önceki dönem Muharip Gaziler Derneği 2. Başkanı Mahmut Memiş, çok duygulandığını belirterek, “Tarihe iz bırakacak güzel bir kitap bastırdığınız için saygılarımı sunuyor, bütün gazilerimiz ve şahsım adına şükranlarımı ifade ediyorum.” dedi.

Bir diğer gazi Muzaffer Özdemir de, Türkiye’nin değişik şehirlerinden kendilerini arayarak kitabı istediklerini memnuniyetle söyledi.

Kayseri-Girne Hattı kitabı yazarı Ahmet Sıvacı ise, her yerden kitabın yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, Başkan Yalçın’a kitabın basımı için teşekkür etti.

“KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU KAYSERİ’YE GELECEK”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kıbrıs gazilerinin hatıralarının ve fotoğraflarının bir döneme ışık tuttuğunu kaydederek, “Kitabı, kendisi de aslen Kayserili olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu’na gönderdik. Sayın Eroğlu, kitap kendisine ulaşır ulaşmaz okumuş ve çok duygulanmış. Biz de kendisini Kayseri’ye davet ederek kitabın tanıtım toplantısına katılmalarını rica ettik. Kendisi de ocak ayında Kayseri’ye gelmek istediğini söyledi.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gaziler Mahmut Memiş ve Muzaffer Özdemir, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile kitabın yazarı Ahmet Sıvacı’ya plaket takdim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *