İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4073 %-0.04
39,5788 %0.6
3.414,64 % -0,21
90.745,00 %2.347
Ara
Muhalif. HABERLER Kayseri’de 100’üncü yıla 1 ton mantılı kutlama

Kayseri’de 100’üncü yıla 1 ton mantılı kutlama

Kayseri’de 100’üncü yıla 1 ton mantılı kutlama

Okunma Süresi: 2 dk

Büyükşehir Belediyesi, Lokantacılar ve Pastacılar Odası iş birliği ile Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel 1 ton Kayseri Mantısı dağıttı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın önderliğinde Kayseri’nin gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan lezzetli mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ederken, Kayseri Gastronomi Günleri ile Kayseri mutfağının uluslararası anlamda markalaşması hedefleniyor.

27, 28 ve 29 Ekim günlerinde gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri’nde, ayrıca 100’üncü yaşını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne özel çalışmalar da yapılıyor. Gastronomi Günleri’nde yarışmaların, seminerlerin ve atölyelerde pişen yemeklerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel 1 ton Kayseri Mantısı dağıtıldı.

İlk olarak, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, aşçılarla birlikte küçük küçük katlanarak hazırlanan mantılar sıcak suyun kaynadığı dev kazana atıldı.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanlığı tarafından Kayseri deyince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Kayseri Mantısı dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1 tonluk mantı, vatandaşlara ikram edilerek, kısa süre içerisinde tüketildi.

Ayrıca Gastronomi Günleri’nde Dr. Ender Saraç, Kayseri’nin coğrafi ürünleri ile ilgili bilgiler aktararak, lezzetin başkentlerinden birisinde olduklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *