İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.083,45 %-0.363
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER Kayserili minikler doğallığı yerinde gördü

Kayserili minikler doğallığı yerinde gördü

Kayserili minikler doğallığı yerinde gördü

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı’nın içerisinde yer alan organik lezzetin tek adresi Doğal Ürünler Bahçesi, Kayseri’deki okulları ağırlamaya devam ediyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)i Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olan projelerinden “Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı” tamamen organik ürünleriyle bu kez de miniklerin ilgi odağı oldu. Doğal Ürünler Bahçesi’ni farklı okullar sürekli olarak ziyaret ederken, minikler Doğal Ürünler Bahçesi’ni çok sevdiklerini, burada organik tarımla ilgili çok fazla bilgi aldıklarını ifade ettiler.

“BU GÜZEL İMKÂN İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan Mehmet Emin Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a böyle bir imkân sundukları için teşekkür ederek, Doğal Ürünler Bahçesi’ni çok sevdiklerini dile getirdi.

Derslerdeki konuları uygulamalı olarak burada gördüklerini belirten Şeker, şunları söyledi: “Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda 3/B sınıfının öğretmeniyim. 30 yıllık öğretmenim. Bizlerin Hayat Bilgisi, Fen Bilgisi derslerimiz mevcut. Bitkiler ve hayvanlar. Onları burada uygulamalı olarak gördük. Sağ olsunlar burada bizimle çok ilgilendiler. Burada çocuklara bizim anlattığımız gibi uygulamalı olarak organik tarımı gösterdiler. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Buraya geldiklerinden dolayı çok sevindiler.  Baya güzel oldu. Ders anlamında da çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim. Çileklerden de yediler. Böyle bir imkânı sunduğu için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, olmak üzere bütün çalışanlara çok teşekkür ediyoruz.”

Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda öğrenci olan Hacer Nur Turan ise, “Burada organik tarımı öğrendik. Buradaki her şeyi çok sevdik. Özellikle çilekleri. Çileklerin tadı çok güzeldi. Çok beğendim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Abdurrahman Özcan, Doğal Ürünler Bahçesi hakkında bilgiler verdi. Özcan, organik tarım ile ilgili de bilgiler vererek, “Burada Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere destek amaçlı kurulan bir tesis. Organik tarım yapılıyor. Organik tarım denildiğinde mutlaka sertifikanızın olması gerekiyor. Tarım Bakanlığı’nın onay verdiği sertifika kuruluşları denetimini yapıyor. Kalıntı analizleri yapılıyor. Onun sonunda ürettikleri ürünlerin buradaki pazar yerinde satışını gerçekleştiriyoruz. Şu an ürünlerimizden çilek ve yeşillikler oldu. Ayrıca burada okullarımızı da ağırlıyoruz. Onlara organik tarımı anlatıyoruz. Eğlenerek, öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *