İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.198,95 %0.947
Ara
Muhalif. HABERLER KAYÜ ile KBÜ’den ’SOSYALFEST’ iş birliği protokolü

KAYÜ ile KBÜ’den ’SOSYALFEST’ iş birliği protokolü

KAYÜ ile KBÜ’den ’SOSYALFEST’ iş birliği protokolü

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörlüğü ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörlüğü arasında Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) kurumsal paydaş iş birliği protokolü imzalandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Karabük Üniversitesi’nin projesi olarak milli sosyal bilimler hamlesinin başlatılması ile ilgili birçok paydaşın katılımıyla düzenlenecek Türkiye’nin ilk uluslararası sosyal bilimler festivali olacak etkinliğin ilki 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayseri Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen kurumsal paydaş iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Bugün her iki üniversitemiz açısından, içinde yaşadığımız toplum ve akademik camiamız açısından hayırlara vesile olacak konuları Karabük Üniversitemizin Değerli Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Hocamız ile istişare ettik. Kendileri ile üniversitelerimiz arasında akademik iş birliği ve öğrenci işbirlikleri konusunda istişarelerde bulunduk. Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün düzenlediği Sosyal Bilimler Festivali, SOSYALFEST konusunda kendileri bize bilgilendirmede bulundu.  Karabük Üniversitesi ile bu manada güzel bir işbirliği başlatıyoruz. Kayseri Üniversitesi olarak bununla ilgili heyecan ve motivasyon oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise yaptığı konuşmada, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya nazik kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Kırışık, “Kayseri Üniversitesi ile birçok konuda işbirliği yapılması hususunda istişarelerimiz oldu. Bu manada çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Aynı zamanda Karabük Üniversitesi tarafından yapılan Sosyal Bilimler Festivalinin kurumsal paydaşı olması konusunda teklifimizi Sayın Rektörümüze ilettik. Kendisi de proje ile yakından ilgilendiler ve bu projenin Türkiye ve insanlık için son derece faydalı bir proje olduğunu ve projeye katkı için ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler. Ben kendilerine bunun için çok teşekkür ediyorum. Sosyalfest’in kapsamına gelince; festival iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde yarışmaları içermektedir. Üniversite kategorisinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri; lise kategorisinde lise öğrencileri, ortaokul kategorisinde ise ortaokul öğrencileri, bu yarışmalara sosyal modeller üreterek katılabilecekler. Bu sosyal modellerle ülkemizin ve dünyanın sorunlarına çözüm üretecek yaklaşımlar geliştirmelerini hedefliyoruz. Sosyal Bilimler Festivalinin ilkini 2-3 Mart 2024 tarihlerinde Karabük Üniversite'mizde yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki üniversitenin rektörü, iş birliği protokolüne imza attı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *