İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.189,60 %-2.017
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. HABERLER Kenya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu

Kenya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu

Kenya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Kenya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu. Berke Kosova’nın sorularını yanıtlayan Fırat, özetle şunları söyledi:

 

KENYA FUTBOLU OLARAK , TÜRKİYE’ DEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

Önemli bir futbol kariyerine sahipseniz eski milli oyuncular ve büyük takımda oynamış oyuncular bunlar biraz daha ön plana çıkıyorlar,popülerite olarak ve de medyanın ilgisi ilişkiler olarak bunlar için giriş daha kolay oluyor. Futbolu şu an bırakıp yarın en üst seviyede hocalık yapabilecek güce sahipler bunlar, benim böyle backgroundım yok onun için de çalışarak bir yere gelmem gerekiyordu. Bu yolda da ben kendi adıma Türkiye dışında bir yol çizmeye karar verdim.

Her ülkenin kültürel olarak değişik bir temeli olduğu için bu kültürel olay da takımlara yansıyor. Oyuncularla ilişkilere yansıyor. Kulüp ile milli takım arasındaki en büyük fark sorumluluk.

Dünya’ya kapalı olduğumuzu düşündüğüm konu, biz ülke futbolu olarak yurt dışını çok fazla bilmiyoruz. Bir taraftan yurt dışında neler olduğunu takip etmiyoruz.

Türkiye’de motivasyon benim için biraz kısıtlı. Ama şimdi milli takım hocası olarak, dünyanın en iyi ekipleriyle oynama şansım oluyor. En önemli noktalardan bir tanesi, kendimi gösterebiliyorum dünyaya. Hocalık için motivasyon çok önemlidir. Hedef Dünya Kupası, limit yok.

Aslında Kenya hiç aklımda yoktu. O dönemde Arap ülkelerden bir takımla görüşüyordum. O zaman Kenya’dan teklif geldiğinde bu Afrika’dan ilk teklif değildi. Kenya’da gençliğimden kalan bir şey vardı, içimde kalmıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *