İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5594 %0.16
36,5618 %-0.36
3.748.298 %1.898
3.081,85 -0,38
Ara
Muhalif. HABERLER Kış gelmeden tahine yoğun ilgi başladı

Kış gelmeden tahine yoğun ilgi başladı

Kış gelmeden tahine yoğun ilgi başladı

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tahin, havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte yeniden sofralardaki yerini aldı. Besleyici ve enerji deposu olan tahin, sonbahar aylarında vatandaşın tercihi olmaya başladı.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın ünlü tahinci dükkânları, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tahin satışlarının arttığını belirtiyor. Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı çarşılarından biri olan Çukurhan'da yıllardır tahin üretimi yapan esnaflar, tahin ve pekmezin kış aylarının olmazsa olmazı olduğunu ifade ediyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte bu ikiliye olan talebin hızla artmaya başladığını kaydeden esnaflar, tahinin özellikle sabah kahvaltılarında tercih edildiğini belirtiyor.

Beslenme uzmanları ise tahinin yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği sayesinde uzun süre tok tuttuğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getirirken, tahinin özellikle pekmezle birlikte tüketildiğinde sağladığı faydalara dikkat çekiyor. İkilinin bir arada tüketilmesinin yüksek enerji verdiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak için tahin tüketiminin artırılabileceğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *