İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9786 %0.25
37,3878 %-0.02
99.840,39 %1.78
3.327,67 0,95
Ara
Muhalif. HABERLER Kitaplar İnegöl Belediyesi İle Bisiklete Dönüşüyor

Kitaplar İnegöl Belediyesi İle Bisiklete Dönüşüyor

Kitaplar İnegöl Belediyesi İle Bisiklete Dönüşüyor

Okunma Süresi: 3 dk

İnegöl Belediyesi okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilere hem karne hediyesi olacak hem de ellerindeki eski kitapları değerlendirebilecekleri bir kampanya başlattı. Kullanılmış ve geri dönüştürülebilecek tüm kitapları kapsayan kampanya ile en fazla kitap getiren 20 kişi bisiklet kazanacak.

İnegöl’de bu yaz, İnegöl Belediyesi’nin “Kitaplar Bisiklete Dönüşüyor” kampanyası ile daha eğlenceli geçecek. 2022-23 eğitim öğretim yılının bitimine sayılı günler kalırken, İnegöl Belediyesi öğrencilere hem karne hediyesi olacak hem de eski kitapların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayacak bir kampanya başlattı. Kullanılmış ve geri dönüştürülebilecek tüm kitapları kapsayan kampanya ile en fazla kitap getiren 20 kişi, yaşına uygun bir bisikletin sahibi olacak. Kitaplar 16 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar İnegöl Belediyesine teslim edilebilecek.

İNEGÖL ON BİNLERCE AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİ

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak çevre ve temizlik ile geri dönüşüme ayı bir önem verdiklerini hatırlattı. Özellikle geri dönüşümün gelecek nesiller adına önemli bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Başkan Taban, “Bizler İnegöl Belediyesi olarak temizlik alanında bugüne kadar pek çok farkındalık çalışması ve yeni uygulamayı hayata geçirdik. Ancak önemli olan bunlara vatandaşımızın katılımı. Bireysel çöp konteyneri uygulaması ve her haneye geri dönüşüm kutusu dağıtımları ile şehrimizde başlattığımız geri dönüşümleri kaynağında ayrıştırma hem şehrimize hem de doğaya büyük katkılar sağladı. Şehir olarak on binlerce ağacın kesilmesini önlediğimizi ifade edebilirim” dedi.

BİLGİNİN KAYNAĞI KİTAPLAR, EĞLENCENİN DE KAYNAĞI OLACAK

2022-23 eğitim öğretim yılı sonunda da hem eski kitapları geri dönüşüme kazandırarak değerlendirmek hem de öğrencilere karne hediyesi vermek adına bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi olarak ‘Kitaplar Bisiklete Dönüşüyor’ dedik ve 20 kişinin bisiklet kazanacağı bir kampanyanın startını verdik. Bu kampanyada öğrencilerimiz ellerindeki tüm eski kitapları bizlere getirebilirler. Okul kitapları, test kitapları, ansiklopedi, dergi vb. tüm geri dönüştürülebilen kitaplar kabul edilecek. Burada amaç kullanılmış olan kitapları atık kağıt formunda yeniden geri dönüştürebilmek. En fazla kullanılmış atık kitap getiren 20 kişiye de yaşına uygun şekilde bisiklet hediye edeceğiz. Dolayısıyla bilginin kaynağı kitaplar, yazın eğlencenin de kaynağı haline gelmiş olacak” diye konuştu.

SON BAŞVURU 16 HAZİRAN

Kampanyanın son başvuru tarihinin 16 Haziran 2023 Cuma olduğunu hatırlatan Başkan Taban, “Elinde kitapları bulunan herkesi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum. 16 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar merkez belediye binamızda Çözüm Merkezine kitaplarınızı getirebilirsiniz. Aynı zamanda 20 kg ve üzeri kitaplar için de 153 Çözüm Merkezimizi aramanız durumunda ekiplerimiz adreslerden alabilecekler” açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *