İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.068,19 %-1.64
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER Köylü Firuzan ablanın girişimciliği ’ekmek’ kapısı oldu

Köylü Firuzan ablanın girişimciliği ’ekmek’ kapısı oldu

Köylü Firuzan ablanın girişimciliği ’ekmek’ kapısı oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Edremit Bostancı köyünde girişimci köylü kadını Füruzan ablanın ekmekleri damakta çok güzel bir tat bırakıyor.

BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Bostancı Köyü’nde yaşayan iki çocuk annesi Füruzan Yolalan, hünerli elleriyle yaptığı ekşi mayalı ekmeklerle hem ev ekonomisine katkı sağlıyor, hem de müşterilerine, damaklarında unutamayacakları bir lezzeti tanıştırıyor.

Evinin bahçesindeki fırınında odun ateşinde pişirdiği ekmekler adeta kapışılıyor. Fırından çıkan buharı tüten sıcacık ekmekleri alabilmek için müşteriler uzun kuyruklar oluşturuyor ve ekmekler kısa sürede tükeniyor.

5 YIL ÖNCE BAŞLAYAN SERÜVEN

Ekişi maya ekmek yapımını Edremit’ten Bostancı Köyü’ne taşındıktan sonra öğrendiğini anlatan Füruzan Yolalan, komşularının ekşi maya ekmek yaptığını ve muhteşem bir lezzetle tanıştığını söylüyor.

Komşularıyla beraber 5 yıl önce ekmek işine soyunduklarını belirten Yolalan, “Ekmeğin buğdayını kendi buğdayımızdan yapıyoruz, ekşi mayayı da kendimiz yapıyoruz. Hazır hiçbir ürün almıyoruz, ekmekleri tamamen doğal ürünlerden yapıyorum. Köyümüzde ekmek yapmayanlar benim yaptığım ekmekten almaya başladılar” dedi.

Kızıyla birlikte Edremit de bir market açtığını ve yaptığı ekmekleri satmaya başladıklarını söyleyen Füruzan Yolalan, günde 35 adet yani bir fırın ekmek yaparak başladığı üretimine bayramlarda sekiz fırına kadar çıktığını diğer günlerde üç fırın ekmek çıkardığını anlattı. Yolalan, bir ekmeği 2 kilo hamurdan yaptığını, ekmeğinin tadının ve lezzetinin günden güne daha çok sevilmeye başladığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *