İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4555 %0.06
38,3339 %0.43
86.860,23 %-8.085
3.399,48 -1,65
Ara
Muhalif. HABERLER KTO’dan ekonomide istikrar çağrısı

KTO’dan ekonomide istikrar çağrısı

KTO’dan ekonomide istikrar çağrısı

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İkinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gülsoy, “Deprem felaketinin ekonomik etkilerinin telafi edildiği, ihracatta zorlanmaların olduğu bir dönemde ülke ekonomimiz tüm zorluklara rağmen güçlü büyüme performansını sürdürmüştür. Bu büyümeyi dengeli, istikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir kılacak çalışmalar yapılması gerekmektedir.” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye'nin 2023 yılı 2. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gülsoy, "Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 büyümüştür. Asrın felaketini yaşadığımız depremin ekonomik etkilerinin telafi edildiği, bayram tatillerinden dolayı bir durağanlığın yaşandığı, ihracatta zorlanmaların olduğu dönemde yüzde 3,8’lik büyüme önemlidir. Ekonomimiz, tüm zorluklara ve kırılganlıklara rağmen gücünü göstererek büyümesini sürdürmüştür.“ dedi.

Başkan Gülsoy İkinci çeyrek verilerine ilişkin; sanayi yüzde 2,6 küçülmüş, hizmetler yüzde 6,4 ve inşaat yüzde 6,2 büyümüştür. Nihai tüketim harcamaları yüzde 15,6 artarken, devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 5,3 ve yatırımlar yüzde 5,1 artmıştır. İkinci çeyrekte; mal ve hizmet ithalatı yüzde 20,3 artarken, ihracat yüzde 9 azalmıştır. Hanehalkı tüketimi büyümeye 10,7 puan katkı yapmıştır.” dedi.

İhracatın önümüzdeki günlerde daha iyi gitmesini beklediklerini söyleyen Gülsoy, “ Talebimiz, ihracatçı üretimin desteklenmesidir. “ ifadelerini kullandı.

Büyümeyi kalıcı kılmak için dengeli, kapsayıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yol izlenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Gülsoy, "Fiyat istikrarı ve finansal istikrar hayati önem taşımaktadır. Devam eden yapısal sorunların çözüme kavuşturulması ve desteklerin devam etmesi önem arz etmektedir. Rotamızı kesintisiz büyümeye çevirip, yapısal değişiklikleri tamamlamamız gerekmektedir. Daha fazla üretim, yatırım, istihdam, ihracat için kamu ve özel sektör el birliği ve ortak akıl ile şimdi daha çok çalışma zamanıdır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *