İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4910 %0.06
36,6503 %0.24
3.530.755 %2.217
3.077,19 0,09
Ara
MUHALIF GAZETECILIK HABERLER Manisa’da yurtsever kadınlar Cumhuriyet’i konuştu

Manisa’da yurtsever kadınlar Cumhuriyet’i konuştu

Manisa’da yurtsever kadınlar Cumhuriyet’i konuştu

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), Eğitim-İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nce ortaklaşa “Cumhuriyetimizin 101. yılında Adalet, Laiklik ve Kadın” paneli Manisa Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlendi.

MANİSA (İGFA) - Manisa'da Cumhuriyetimizin 101. yılında Adalet, Laiklik ve Kadın panelinin açılış konuşmasını Eğitim-İş Manisa Şubesi adına Burcu Başkonak yaparken, THTM üyesi ressam İrfan Ertel’in “Kadın” temalı sergisinin dijital gösterim yaptı.

Panelin ilk konuşmacısı THTM kurucu üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen oldu. Konuşmasının ilk kısmında laiklik nedir sorusuna cevap veren ve laikliğe karşı olmanın demokrasiye karşı olmak anlamına geldiğini söyleyen Zülal Kalkandelen,  “Aslında laiklik halkçılıkla doğrudan doğruya ilişkili ve devrimcilikle ve çağdaşlaşmayla ilgili. Bu kavrama karşı olanlar neye karşı olduklarının farkında değiller. Laiklik dogmayı reddediyor. Kaynağını insan aklından ve bilimden alıyor. Bizim gibi bir çağdaş toplum olmayı, hukuk devleti olmayı, medeni bir toplum olmayı arzuluyorsak eğer mutlaka ve mutlaka laikliğe sarılmamız gerekiyor. 1925’te Cumhuriyet tarihinde önemli devrimlerden biri, 677 sayılı tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunu çıktı. Bu kanunla tarikat ve cemaatler kapatılmıştır. Ama yapılması gereken şey tarikat ve cemaatlerin holdingleşen yapısını dağıtmaktır. Bundan yüz yıl önce tekke ve zaviyeler kapatılıyor. O zamanlarda bunu yapabilmişler" dedi.

Panelin ikinci konuşmasını Belediye Meclis üyesi Av. Pınar Kına tarafından Osmanlı’dan bu yana kadınların kazanımları ve bugün kaybettikleri üzerine bir konuşma ile devam etti.

29 Ekim Kadınlar Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan da panelde Cumhuriyet olgusu çerçevesinde kadın hakları ve kadınların mücadele deneyimleri üzerine konuştu.

“Cumhuriyetimizin 101. yılında Adalet, Laiklik ve Kadın” paneli katılımcılarına plaket ve çiçek sunumu ile sonlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *