İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9505 %0.03
37,4282 %0.2
97.800,01 %-0.446
3.310,91 0,75
Ara
Muhalif. HABERLER MEB: Halk Eğitim kursları dijitale aktarılacak

MEB: Halk Eğitim kursları dijitale aktarılacak

MEB: Halk Eğitim kursları dijitale aktarılacak

Okunma Süresi: 2 dk

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) dijital platform içeriklerinin sürekli zenginleştirilerek, tüm dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet edecek "biricik" bir platform olacağını ifade etti.

ANKARA (İGFA) - Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı "HEMBA"nın tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve geldiğinde dijital içerik üretimi noktasında sadece EBA'nın olduğunu anımsattı.

Dijital içerik üretimiyle ilgili en kıymetli varlığımız olan öğretmenlerden başladıklarını belirten Bakan Özer, "Öğretmenlerimizin uzaktan mesleki girişimlerini desteklemeyle ilgili Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) oluşturduk.  2021'de öğretmen başına düşen eğitim süresinin 44 saatten 2022'nin sonunda öğretmen başına düşen eğitim süresini 250 saate çıkardık" diye konuştu.

HEMBA platformundaki içeriklere e-Devlet üzerinden de erişim sağlanabildiğini belirten Bakan Özer, bu sayede sadece Türkiye sınırları içerisinde yer alan vatandaşların değil, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da faydalanabileceğini bildirdi. Özer, "İnşallah bu dijital platform içerikleri sürekli zenginleştirilerek, tüm dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, kardeşlerimize hizmet edecek biricik bir platform olacak. Ben bu platformun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

HEMBA platformu içerisinde yurt dışında yaşayan öğretmenlerin mesleki bilgilerini geliştirmek ve eğitimlerini desteklemek amacıyla Yurtdışı Eğitim Destek Sistemi (YEDS) portalı da oluşturularak, öğretmenler için 50 kurs ve seminer yüklendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *