İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9786 %0.25
37,3878 %-0.02
99.840,39 %1.78
3.327,67 0,95
Ara
Muhalif. HABERLER Muğla Büyükşehir’in Desteklediği İpekböcekçiliği Üretiminde Yüzler Gülüyor

Muğla Büyükşehir’in Desteklediği İpekböcekçiliği Üretiminde Yüzler Gülüyor

Muğla Büyükşehir’in Desteklediği İpekböcekçiliği Üretiminde Yüzler Gülüyor

Okunma Süresi: 3 dk

Muğla Büyükşehir Belediyesi ipekböcekçiliği projesi ile geleneksel üretimi destekleyerek kadınların üretime katılmasını sağlıyor.

Muğla’da tarımsal üretimi desteklemek, üreticilerin alternatif ve katma değeri yüksek ürünlerle gelirlerini arttırmak için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi il genelinde ipekböcekçiliği üreticilerinin dut fidanı, besleme evi gibi hizmetlerle yanında oluyor. Özellikle kadınların desteklendiği proje hakkında konuşan üreticiler Büyükşehir Belediyesinin verdiği desteğin önemine vurgu yaparak üretime katılmanın önemini dile getirdiler.

Melahat Yalınkılıç; “Bir ev hanımı olarak üretmeyi seviyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi Maşat’ta ipekböcekçiliği için destek verdiği üreticilerden Melahat Yalınkılıç ev hanımı olduğunu, aileden ipekböcekçiliği üretimini, dokuma bildiğini ve Büyükşehir’in desteği ile ekonomik olarak ailesine destek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yalınkılıç sözlerine şöyle devam etti; “Üretmeyi seviyorum. İpekböcekçiliği üretimine bu yıl katıldım. Annem, anneannem daha önce ipekböceği üretimi yapıyordu. Zevkli ve güzel bir iş. Dutları toplayıp veriyoruz. 3-4 günde bir alt temizliği yapıyor, yerlerini genişletiyoruz. Büyükşehir belediyemiz bu süreçte besleme evi, dut fidanı ile hep yanımızda oldu. Belediyemize teşekkür ederim. İpekböcekçiliği eskiden buraların önemli geçim kaynaklarından biriydi. Gençlerimizi de buraya bekliyoruz. Birlikte üretelim.”

Birgül Öziç; “İpekböcekçiliğini gelinlerime de öğretmek isterim”

Maşat bölgesinde ipekböcekçiliği ile ilgilenen bir diğer üretici Birgül Öziç’de ipekböcekçiliğinin zevkli ve değerli bir uğraş olduğunu, gençlerinde bu alternatif üretime katılması için desteklenmesi gerektiğini söyledi. Öziç; “Ben daha önce ipekböcekçiliği üretimine katıldım. Güzel, değerli bir uğraş. Gençlerin bu üretime katılması ve desteklenmesi gerekiyor. Biz onlara öğretebiliriz. Benim oğullarım var onlar evlendiklerinde gelinlerime öğretmek isterim. Büyükşehir Belediye’miz ipekböcekçiliği konusunda her zaman arkamızda oldu. Büyükşehir Belediyemize destekleri için teşekkür ediyorum. İnşallah ipekböcekçiliği üretimi nesilden nesile devam eder.”

Başkan Gürün; “Kadınlarımızla geleneksel ipekböcekçiliği üretimine hayat veriyoruz”

Muğla’da tarımsal üretime büyük önem verdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katma değeri yüksek geleneksel ve alternatif tarım ürünleri ile de özellikle kadınların üretime katılmasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Milli ekonominin temeli tarımdır diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Muğlamızda tarıma, üretime, kadınların üretime katılmasına, kooperatifleşmeye büyük önem veriyoruz. Büyükşehir olarak özelikle kadınlarımızı üretime dahil ederek Muğla’da birlikte üretmeye ve kazanmaya devam ediyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliği üretimi de bunlardan biri. Muğla’mızın belirli bölgelerine ipekböceği besleme çadırları, dut fidanı bahçeleri oluşturarak kadınlarımızla birlikte bu böceklere Muğla’mızda hayat veriyor, kaliteli ürünleri birlikte üretiyoruz. Halkımız için alternatif gelir kaynakları yaratmak ve kadın üreticilerimizin desteklenmesini sürdürmek için çok farklı projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz ” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *