İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6874 %0.21
39,8237 %-0.01
3.520,89 % 0,08
82.105,05 %-1.211
Ara
Muhalif. HABERLER Muğla Yemekleri Kitabı Dünya İkincisi Oldu

Muğla Yemekleri Kitabı Dünya İkincisi Oldu

Muğla Yemekleri Kitabı Dünya İkincisi Oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Muğla Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan ‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ kitabı Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand World Cookbook Award” yarışmasında ‘Yemek Mirası’ dalında Dünya ikincisi oldu.

Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen ve dünyanın tek yemek kitabı yarışması olan “Gourmand World Cookbook Award” bu yıl 27-29 Kasım tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlendi. Yarışmada Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri adlı kitap yemek mirası dalında dünya ikincisi oldu.

 

Türkiye’nin Akıllı Tek Yemek Kitabı 446 Yemek Tarifi Bulunuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi özellikleri ile Türkiye’de tek olan “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabının hazırlıklarına 2009 yılında başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanı Dr. Selma Atabey tarafından hazırlanan Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri kitabı 13 ilçe ve köyleri dolaşılarak tarifler toplanarak hazırlandı. 446 yemek tarifinin bulunduğu kitap Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

Ayrıca Kitapta her bir yemek tarifinin videosuna sayfadaki barkodla ulaşılabilirken, kitap bu özelliği ile Türkiye’de ilk akıllı yemek kitabı olma özelliğine sahip.

 

Muğla Yemekleri Dünya İkincisi

Bu yıl Riyad’da düzenlenen “Gourmand World Cookbook Award” yarışmasında Yemek mirası kategorisinde Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri kitabı Dünya ikincisi olurken, yarışmayı Amerika’dan “The Ark of Taste” isimli kitap kazandı. Aynı yarışmada Singapur üçüncü Romanya ise dördüncü oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *