İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6360 %-0.01
40,0433 %0.37
3.529,46 % 0,37
83.200,00 %-0.138
Ara
Muhalif. HABERLER Muratpaşa’da yöreseli özleyen bu lokantada

Muratpaşa’da yöreseli özleyen bu lokantada

Muratpaşa’da yöreseli özleyen bu lokantada

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin aralık ayında hizmete açtığı ve kentin coğrafi tescilli lezzetlerini sofralara taşıyan Antalya Lokantası, bir ayda 4 bin 750 kişiyi ağırladı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya’da yaklaşık 5 kilometrelik falez sahil bandında parkları, yürüyüş ve bisiklet yolları, birer belediye işletmesi olan Muratpaşa Belediyesi, kafe ve plaj işletmelerinin ardından Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı içerisinde ‘Antalya Lokantası’nı hizmete açtı. Bir bütçe içi işletmesi olan lokantada kent sakinleri uygun fiyatlarla Antalya’nın yöresel lezzetlerini tadabiliyor.

Turizmin başkenti Antalya’da kent kimliği ve kent kültürünün bir parçası olan mutfak kültürünün tanıtılması amacıyla bir gastronomi showroomu olarak hizmete açılan Antalya Lokantasımenüsüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Menüde Antalya usulü tahinli piyaz, Muratpaşa Belediyesi’nin tescil ettirdiği ve tarihi 1950'li yıllara uzanan, terbiyesiyle ünü sınırları aşan Paça Çorbası, Alanya’nın Hülüklü Çorbası ve tahinli kabak tatlısı yer alıyor.  Bunun yanı sıra mezeleri, ana yemekleri, atıştırmalık ve içecekleriyle geniş bir menüye sahip lokantada kadın kooperatiflerinin hazırladığı ev yapımı mantı ve erişte gibi yöresel kooperatif ürünleri de seçenek olarak sunuluyor.

Pazartesi hariç 09.00-24.00 saatleri arasında açık olan ve 80 kişiye hizmet veren Antalya Lokantası açılışın ardından bir ayda 4 bin 750 kent sakinini ağırladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *