İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8960 %-0.03
37,3014 %-0.28
98.644,59 %0.001
3.308,11 0,10
Ara
Muhalif. HABERLER Narlıdere Belediyesi’nin Beslenme Desteği 32 Bin Pakete Ulaştı

Narlıdere Belediyesi’nin Beslenme Desteği 32 Bin Pakete Ulaştı

Narlıdere Belediyesi’nin Beslenme Desteği 32 Bin Pakete Ulaştı

Okunma Süresi: 2 dk

Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilere beslenme desteği sağlamaya devam ediyor. Belediye, 16 haftadır süren proje ile ilçede eğitim gören 500 ilkokul öğrencisine yaklaşık 32 bin paket gıda desteği sağladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Okul çağında besin öğelerinin yetersiz alımı okul başarısını olumsuz etkiliyor ve okula devam oranını düşürüyor. Yapılan araştırmalar, okul sağlığı programlarının kalitesi arttıkça, okul başarısının da arttığını gösteriyor. Öğrencilerimize beslenme desteği sağlamak için elimizi taşın altına koymaya devam ediyor, daha çok evladımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Narlıdere Belediyesi, okulların ikinci döneminin başlamasıyla hayata geçirdiği Beslenme Çantası Projesi’nde öğrencilere beslenme desteği sağlamaya devam ediyor. Belediye, 16 haftadır süren proje ile ilçede eğitim gören 500 ilkokul öğrencisine yaklaşık 32 bin paket gıda desteği sağladı. Özenle hazırlanan ve içinde kuruyemiş, kek, süt ve meyvenin yer aldığı gıda paketleri ile dar gelirli ailelere nefes olan Narlıdere Belediyesi, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Narlıdere Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması hayata geçirdiği projesine vatandaşlar da Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi aracılığıyla bağışta bulunabiliyor.

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATI VAR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türkiye’de gıda enflasyonun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Yükselen enflasyonla birlikte bir öğünlük beslenme maliyetleri ciddi rakamlara ulaştı. Birçok ailenin çocuklarının beslenme çantalarını doldurmakta zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. Bilimsel verilere göre okul çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi büyük önem taşıyor. Çünkü, okul çağında besin öğelerinin yetersiz alımı okul başarısını olumsuz etkiliyor ve okula devam oranını düşürüyor. Yapılan araştırmalar, okul sağlığı programlarının kalitesi arttıkça, okul başarısının da arttığını gösteriyor. İyi beslenemeyen çocuklardan okulda başarı bekleyemeyiz. Ayrıca unutmayalım ki yetersiz ve dengesiz beslenme birçok sağlık sorununa da zemin hazırlıyor. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’leri belediyelere de bu konuda özellikle talimatı var. Genel Başkanımız çağrısı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimize beslenme desteği sağlamak için elimizi taşın altına koymaya devam ediyor, daha çok evladımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *