İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9778 %0.24
37,3719 %-0.05
97.681,99 %-0.924
3.314,99 0,57
Ara
Muhalif. HABERLER Nazım Hikmet, Gaziemir’de anıldı

Nazım Hikmet, Gaziemir’de anıldı

Nazım Hikmet, Gaziemir’de anıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Rusya’nın başkenti Moskova’da 3 Haziran 1963 sabahı yaşama veda eden dünya şairi Nazım Hikmet, ölümünün 60. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği özel etkinlikle anıldı. Oyuncu Yurdaer Okur’un, Nazım Hikmet'in şiirlerinden ve mektuplarından uyarlayarak sahnelediği “Ran” oyunu, büyük ustanın anısına sahnelendi. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nin Nazım Hikmet Sahnesi’nde gösterimi yapılan oyuna yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Nazım Hikmet’in şiirlerine muhteşem performansıyla hayat veren oyuncu Yurdaer Okur, seyirciden tam not aldı. Salonu dolduran Gaziemirliler, oyun sonunda sanatçıyı ayakta alkışladı.

Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Halil Arda, Yurdaer Okur’a anı objesi vererek teşekkür etti. Nazım Hikmet’in şiirlerinden dizeler okuyan Başkan Arda, “Yaşamı, şiirleriyle çok güzel anlatan büyük usta Nazım Hikmet, memleketinde, bir çınar ağacının altında yatmak istemesine rağmen ülkesinden çok uzakda, memleketine hasret bir şekilde bu dünyadan göçtü. Türk Dili’nin büyük şairi Nazım Hikmet’i büyük bir özlemle anıyorum. Bedenen aramızdan ayrılsa da eserleriyle yüzlerce yıl yaşamaya devam edecek. Dünya döndükçe Nâzım Hikmet var olacak. Büyük ustanın dediği gibi aradan 70-80 yıl geçmesine rağmen ne akrepler bitti,  ne de gocuklu celepler gitti. Nazım’ında şiirinde yazdığı gibi bu memleket, bu topraklar bizim. Hiçbir yere gitmiyoruz. Sanatın, sanatçının özgür olduğu bir ülke için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yurdaer Okur ise “Kalemiyle dünyayı anlatan Nazım, bugünlerimizi, yarınlarımızı da anlatıyor. Biz sadece onu anlamaya ve yazdıklarını aktarmaya çalışıyoruz. Bugün burada olmaktan sizlerle birlikte Nazım Hikmet’i anmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *