İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4384 %0.02
39,4181 %0.01
3.406,82 % 0,05
89.720,01 %-0.58
Ara
Muhalif. HABERLER Nevşehir Belediyesi atıkları elektriğe dönüştürüyor

Nevşehir Belediyesi atıkları elektriğe dönüştürüyor

Nevşehir Belediyesi atıkları elektriğe dönüştürüyor

Okunma Süresi: 2 dk

Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla Nevşehir’e kazandırılacak Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Nevşehir genelindeki günlük 250 ton atık elektrik üretimi ile ekonomiye kazandırılacak.

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA) Başkanlığını Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın yürüttüğü ve Nevşehir’in yanı sıra tüm ilçe ve belde belediyelerinin katılımı ile kurulan Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği tarafından, Nevşehir’de Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması için ihale gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ihale ile birlikte yüklenici firma tarafından yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilerek şehirde Avanos yolu üzerinde bulunan Katı Atık Depolama Alanına Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulacak. İhale ile birlikte, yeni lot alanı yapılarak Biyometanizasyon Tesisi ve Ayrıştırma Tesisi yapılacak.

Böylelikle kent genelinde toplanan 250 ton civarındaki evsel atıklar, karton, plastik, kağıt, cam ve diğer atıklar olarak ayrıştırılacak ve ayrıştırılan bu atıklardan elektrik üretilerek ekonomiye kazandırılacak.

Özel sektör tarafından kurulacak tesiste elde edilecek olan elektrik üretimi gelirinden yüzde 9 gelir payı Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Başkanlığı’na aktarılacak. İhale kapsamında yüklenici firma tarafından ayrıca Kozaklı aktarma istasyonundan katı atıkların nakli hizmeti de gerçekleştirilecek.

Vali Fidan, Ülkemiz genelinde yürütülen farklı projelerle ülke ekonomisine sağlanan desteğe, ilimizde kurulacak olan katı atık tesisi sayesinde de bir yenisinin ekleneceğini ve İlimiz nezdinde de çevre kirliğinin azaltılması konusunda atılan adımlar ile gelecek nesillerimize daha yaşanır bir dünya bırakılmış olacağını, ifade etti.

Çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre sağlığını korumanın yanında atıkların enerji kaynağı olarak ekonomiye kazandırılması açısından son derece önemli olan tesisin 2024 yılında faaliyete başlaması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *