İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. HABERLER Pepeçura nedir? Nasıl yapılır? Rize usülü pepeçura için püf noktaları neler?

Pepeçura nedir? Nasıl yapılır? Rize usülü pepeçura için püf noktaları neler?

Üzüm ve şekerle hazırlanan bir tatlı olan pepeçura hem basit hem de oldukça lezzetli. Birkaç malzemeyle yapılan bu tatlıyı hazırlamak için 5 dakika gibi kısa bir süre yeterli! İşte kolayca hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Okunma Süresi: 1 dk

Az malzeme ile kolay hazırlanan bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pepeçura tatlısı tam size göre! 

Bu tatlı özellikle Rize'ye özgü kokulu üzümle hazırlanır. Kokulu üzümü bulamazsanız ince kabuklu, siyah üzüm kullanabilirsiniz. 

Şekerini katkısız bir şekilde doğal haliyle tatlıya verebiliyor. 

Bu yönüyle de oldukça sağlıklı. İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

MALZEMELER

1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

Yarım çay bardağı mısır nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu


TARİF

Üzümü ve suyu beraber kaynatın.

Ilındıktan sonra süzün.

4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın.

Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave edin ve karıştırın.

Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin.

Pişen tatlıyı kaselere alın.

Soğuması için bekleyin. Ardından servis edin.

Afiyet olsun...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *