Az malzeme ile kolay hazırlanan bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pepeçura tatlısı tam size göre!
Bu tatlı özellikle Rize'ye özgü kokulu üzümle hazırlanır. Kokulu üzümü bulamazsanız ince kabuklu, siyah üzüm kullanabilirsiniz.
Şekerini katkısız bir şekilde doğal haliyle tatlıya verebiliyor.
Bu yönüyle de oldukça sağlıklı. İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!
MALZEMELER
1 kg siyah üzüm
6 su bardağı su
Yarım çay bardağı mısır nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu
TARİF
Üzümü ve suyu beraber kaynatın.
Ilındıktan sonra süzün.
4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın.
Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave edin ve karıştırın.
Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin.
Pişen tatlıyı kaselere alın.
Soğuması için bekleyin. Ardından servis edin.
Afiyet olsun...