İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4335 %-0.17
38,2821 %1.01
3.387,94 % 1,14
90.073,99 %-1.348
Ara
Muhalif. HABERLER Pimapen’den İKSV’nin Düzenlediği 27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne Anlamlı Destek

Pimapen’den İKSV’nin Düzenlediği 27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne Anlamlı Destek

Pimapen’den İKSV’nin Düzenlediği 27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne Anlamlı Destek

Okunma Süresi: 4 dk

PVC Pencere, Kapı ve Panjur Sistemleri ile Türkiye’nin sektöründe öncü markalarından biri olan Pimapen, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 27’ncisi düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali’nin gösteri sponsoru oldu. 25 Ekim-25 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul’da 15 farklı mekanda izleyicilerle buluşacak olan festivalde Pimapen; “Büyük Zarifi Apartmanı”, “Çirkin” ve “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı” oyunlarının gösteri sponsoru olarak yer alacak. Geçtiğimiz yıl “Şehri Sessize Al” projesiyle farkındalık yaratan Pimapen, sanatseverleri şehrin gürültülü atmosferinden tiyatro salonlarına davet ediyor.

 


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek olan 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim’de perdelerini açıyor. Türkiye tiyatrosunun son 40 yılındaki en önemli isimlerinden Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşecek olan ve 20 tiyatro, performans ve dans gösterisinin yer alacağı festivalde Türkiye’den 11; dünyadan Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İsrail ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden 9 yapım yer alacak. Festivalin gösteri sponsorları arasında yer alan Pimapen, Kasım ayında İstiklal Caddesi’nde bulunan Büyük Zarif Apartmanı, Hope Alkazar ve Metro Han’da düzenlenecek olan üç tiyatro gösterisini destekleyecek. “Büyük Zarifi Apartmanı” 1-2-3-4-5 Kasım’da, “Çirkin” 2-3-4-5 Kasım’da ve “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı” ise 3-4-5 Kasım’da Metro Han’da izleyiciyle buluşacak.

 

“Sanatın birleştirici gücünün toplumun her kesimine ulaşmasını umuyoruz”

Pimapen olarak, kültür ve sanatın insanların psikolojisi üzerinde kritik bir öneme sahip olduğunu düşündüklerini belirten Pimapen Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Aslan“Kültür ve sanatın toplumumuzun dokusunu şekillendiren unsurlar olduğuna yürekten inanıyoruz. Çünkü sanatın sadece bireyleri eğlendirmekle kalmayıp, toplumsal konulara farklı bir perspektiften bakmamızı sağladığını biliyoruz. İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliğiyle, sanatsal faaliyetlerin kalbinin attığı bir kent ve bu nedenle İstanbul Tiyatro Festivali, bu kalbin ritmini yansıtan en değerli etkinliklerden biri. Pimapen olarak, böyle anlamlı bir festivalde yer alan 3 etkinliğin gösteri sponsoru olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu festivalde sunulan eserler, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların bakış açılarıyla, izleyicileri hem düşündüreceğini, hem eğlendireceğini hem de duygulandıracağını düşünüyoruz. Bu tür festivaller sayesinde sanatın birleştirici gücünün toplumun her kesimine ulaşmasını ve empati yeteneğimizin daha da gelişmesine yardımcı olmasını umuyoruz ” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl “Şehri Sessize Al” projesiyle farkındalık yarattıklarını da belirten Aslan, “Tiyatrolar şehrin gürültüsünden uzaklaştığımız bir kaçış noktası aynı zamanda. Tüm sanatseverleri festivale davet ediyoruz.”

15 farklı mekanda çeşitli gösterileri izleyicilerle buluşturacak

Ercan Kesal, Nesrin Kazankaya, Bülent Emin Yarar, Çiçek Dilligil, Okan Bayülgen, Deniz Türkali, Meral Çetinkaya’nın da aralarında olduğu pek çok deneyimli oyuncunun da izleyicilerle buluşacağı 27. İstanbul Tiyatro Festivali 25 Ekim'de Pina Bausch'un unutulmaz eseri "Café Müller" oyunu ile başlayacak. Belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara kadar geniş bir yelpazede esere ev sahipliği yapacak olan festivalde; dünya çapından sanatçıların eserleri de sahnelenecek. 

Dünyaca ünlü koreograf Hofesh Shechter imzalı “Çifte Cinayet”, Danimarkalı dans tiyatrosu Uppercut'un "Bankta" adlı performansı, New Yorklu sanatçı Truscott'un İrlandalı topluluk Brokentalkers ile ürettiği "Ustalık Sınıfı" ve Türkiye'de indie müziğin temsilcilerinden Peyk'in ilk müzikali “Hamiyet” de festivalde yer alacak. Sanatın çeşitli yönlerini ve insan haklarını ele alan eserlerle İstanbul'un tiyatro sahnesini zenginleştirecek olan festival; Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy, Atlas 1948 Sineması, Büyük Zarifi Apartmanı, Caddebostan Kültür Merkezi, DasDas, Fişekhane, Galatasaray Lisesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Hope Alkazar, İş Kuleleri Salonu, Metro Han, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Süreyya Operası ve Zorlu PSM olmak üzere 15 farklı mekânda izleyicilerle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *