İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.475,04 %3.082
Ara
Muhalif. HABERLER Red Sea Film Festivali’nde Türkiye ilgisi

Red Sea Film Festivali’nde Türkiye ilgisi

Red Sea Film Festivali’nde Türkiye ilgisi

Okunma Süresi: 2 dk

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları ve TESİYAP'ın organizasyonu ile Red Sea Film Festivali’nde Türkiye tanıtıldı.

İSTANBUL (İGFA) - 30 Kasım – 9 Aralık 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde üçüncüsü gerçekleştirilen Red Sea Film Festivali’nde “Red Sea Souk” adı ile düzenlenen film marketinde Türkiye standı büyük bir ilgiyle karşılandı.

Festival ve market katılımcılarına Türk film ve dizi endüstrisinin zengin içerikleri tanıtıldı. Ayrıca ülkemizde film ve dizi çekmek isteyen yapımcılara Türkiye’deki film teşvikleri ve çekim mekanlarını tanıtan “Filming in Türkiye” portalı hakkında bilgi verildi.

Red Sea Souk’ta, “Tüm Dünya Türkiye İçerikleri İzliyor” sloganıyla hizmet veren, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile hayata geçirilen TESİYAP Türkiye standını 4 gün boyunca birçok önemli kurum ve firmadan katılımcılar ile yönetmen ve yapımcılar ziyaret ettiler. Berlinale direktörü Dennis Ruh, Series Mania Forum direktörü Francesco Capurro, British Council, Tayland Film Ofisi, Suudi Arabistan Kültürel Kalkınma Fonu, Suudi Film Komisyonu ve Medya Bakanlığı Konoz girişimi yetkilileri ile görüşülerek karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirildi ve ortak proje imkanları konuşuldu.

Red Sea Film Festivali Uluslararası Film Program Direktörü Kaleem Aftab ile yapılan görüşme ile gelecek yıllarda festivalde özel bir Türkiye bölümünün yer alması konusunda imkanlar tartışıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *