İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4719 %0.08
38,1999 %0.05
91.123,15 %-5.515
3.458,25 0,05
Ara
Muhalif. HABERLER Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar İBB’nin misafiri oldu

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar İBB’nin misafiri oldu

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar İBB’nin misafiri oldu

Okunma Süresi: 2 dk

İBB, Ukraynalı çocuklar için İstanbul'da kültür ve eğlence programı düzenledi. Program kapsamında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılan minik misafirler hem gezdi hem de şehrin eşsiz güzelliğinin tadını çıkardı.  

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu, ülkelerinde devam eden zorlu koşullar sebebiyle Odessa’da yaşayan 6-16 yaş arasındaki 44 çocuğun 5 refakatçi eşliğinde İstanbul’a ziyaret ederek dinlenmesini talep etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen ve Ekrem İmamoğlu’na hitaben gelen yazılı talep üzerine, ilgili kurumlar gerekli süreçleri hızlıca başlatarak küçük misafirler için İstanbul dinlenme programı hazırladı. 

19 Ağustos’ta İstanbul’a gelen Ukraynalı misafirler, önce yapımı tamamlanan İBB Eyüpsultan Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Odessalı gençler, bir hafta boyunca moral ve motivasyon sağlamak için her gün çeşitli etkinliklere katıldı. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları İBB tarafından karşılandı. 

 

HEM GEZDİLER HEM EĞLENDİLER

Genç misafirler, düzenlenen dinlenme programı kapsamında; İstanbul turu, İBB Doğa Kampı etkinliği, Ağaç A.Ş. teraryum etkinliği, Miniatürk Müzesi ziyareti ve Florya Akvaryum gezisi gerçekleştirdi; kahvaltı ve akşam yemeklerinde ağırlandı. Odesalı öğrenciler, Çikolata Atölyesi etkinliği ve Vialand Eğlence Merkezi gezisinde de eğlenceli anlar yaşadı. 

İBB’nin, kardeş şehri Odesa için düzenlediği tarihi/turistik ve dinlenme programı kapsamında motivasyon sağlayan genç misafirler, 1 hafta boyunca İstanbul’un tüm güzelliklerini tattı. 

 

“İLK KEZ RAHAT UYUDULAR” 

Öğrencilere eşlik eden Ukraynalı refakatçi ise, çocukların burada çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bizim oralarda roket ve füze geldiğinde çok siren çalıyor. Çocuklar siren sesi duymadıkları için şaşkın... O sesi duymadan ilk kez rahat uyuduklarını söylüyorlar. Onun dışında İstanbul’u da çok beğendiler. Organizasyondan ve ortamdan çok memnunlar.” dedi.

İBB, geçtiğimiz sene yine zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Ukraynalı gençleri İstanbul’da ağırlayarak, çeşitli etkinlikler düzenlemişti. İBB, gerçekleştirdiği iş birliklerini diğer kardeş şehirleri ile de sürdürmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *