İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4253 %0.02
39,4515 %0.22
3.403,20 % -0,55
90.323,93 %0.122
Ara
Muhalif. HABERLER Selçuklu Belediyesi tarımsal üretime katkı sağlamaya devam ediyor

Selçuklu Belediyesi tarımsal üretime katkı sağlamaya devam ediyor

Selçuklu Belediyesi tarımsal üretime katkı sağlamaya devam ediyor

Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu Belediyesi’nin dış mahallelerde kırsal kalkınma ve bölgesel üretimi güçlendirmek için çiftçilere destek amacıyla  sunduğu çalışmalardan olan “Patates Ekim ve Söküm Aracı Desteği” çiftçilerin yüzünü güldürdü.  

Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Başarakavak Mahallesi merkez olmak üzere koordine edilen; Ulumuhsine, Küçükmuhsine, Akpınar, Selahattin, Tepekent ve Yükselen mahallelerinde de kiralama imkanı ile toplamda 100 dekar alanda üretilen patateslerin hasadı yapıldı. İş yükünün azalması ve üretimin artmasını hedefleyen destek projesi çiftçilere büyük kolaylık sağlıyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından alınan ve Başarakavak Mahallesi belediye ek binasında kiralama faaliyetleri yürütülen patates ekim ve söküm makineleri 60 beygir gücünde traktörlerin de rahatlıkla uygulayabileceği saatte 3 dekar alanda ekim ve söküm yapabiliyor. Böylelikle makineler tüm çiftçiler tarafından rahatlıkla kullanılabilme imkanına sahip.    

Başkan Pekyatırmacı: “ Dış mahallelerimizde üretim ve istihdamı arttırmayı amaçlıyoruz”

Tarım ve istihdamın Türkiye’nin geleceğinde çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı : “Dış mahallelerimizde düşen tarımsal üretim ve istihdamın teşvik edilmesi noktasında belediye olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla   çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayvancılık ve tarım başta olmak üzere diğer alanlarda yapılan üretimler, ürün çeşitliliği ve bunlarla ilgili istihdam imkanlarının artırılması ve mevcut üretilen ürünler ve bunların geliştirilmesiyle ilgili hedeflerimizi kurmuş olduğumuz müdürlük ile somut bir hale getirdik. Hem ürün çeşitliliğini arttırmak hem üretim imkanlarını genişletmek hem de üretilen ürünlerin daha iyi şartlarda ekonomik bir değer kazanabilmesi için yapılabilecekler hakkında çalışma yürütürken sunabileceğimiz imkanlarımızı mahalle sakinlerimizle paylaşıyoruz.  Başarakavak Mahallemizdeki belediye ek hizmet binasına teslim ettiğimiz Patates Ekim ve Söküm araçlarımızı çiftçilerimiz rahatlıkla kiralayarak üretimlerini yapıyorlar.  Çiftçilerimiz ekim ve söküm dönemi ayrı olmak üzere her iki aracımızdan da düşük maliyetle yararlanıyorlar ve böylelikle dış mahallelerimizde üretime katkı sağlarken hem ürün çeşitliliği katkı sağlamış olacağız hem de gençlerimizin daha fazla kendi bölgelerinde ikamet edebilmeleri için onlara imkan tanımış olacağız.  Bu çalışmalarımız kapsamında Selçuklu’da kırsal kalkınmanın arttırılmasına yönelik destekleri daha da arttıracağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *