İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9878 %0.27
37,4092 %0.04
97.472,36 %-1.26
3.317,23 0,64
Ara
Muhalif. HABERLER Silivri’de Karpuz Festivali coşkusu yaşandı

Silivri’de Karpuz Festivali coşkusu yaşandı

Silivri’de Karpuz Festivali coşkusu yaşandı

Okunma Süresi: 3 dk

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kadıköy Karpuz Festivali, renkli yarışmalar ve dopdolu bir program eşliğinde gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) - Tarım Kenti Silivri’de festival heyecanı hız kesmeden devam ediyor.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kadıköy Karpuz Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kadıköy Meydanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen festival kapsamında; hiçbir sulama yapılmadan, Kadıköy’ün benzersiz iklim özellikleriyle yetişen Kadıköy Karpuzu için En İyi Karpuz Yarışması düzenlendi.

Jüri üyeliğini; İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendisleri Kemal Yılmaz, Koçali Kayabaş ve Silivri Belediyesi Yüksek Ziraat Mühendisi Aslı Uçman’ın yaptığı yarışmaya 26 üretici katıldı. Yarışmada birinci olan Gürkan Yalın tam altın, ikinci Murat Küsmez yarım altın, üçüncü Fırat Çağlayan ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Çocukların katıldığı Karpuz Yeme Yarışması’nda ise birinci olan Abdurrahman Kırk 1.500 TL’lik kırtasiye çeki, ikinci Ayaz Arslan 1.000 TL’lik kırtasiye çeki, üçüncü Osman Karakoç 750 TL’lik hediye çeki almaya hak kazandı.

Festivalin sahne programlarında Yeni Nesil Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, ünlü Sanatçı Nalan en güzel şarkılarıyla Silivrililere coşku dolu bir gece yaşattı.

ÜRETİM BU TOPRAKLARIN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Silivri’de yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana ilçenin dört bir yanına eserler kazandırdıklarını belirterek, "Eserlerimizin vaatlerimizin çok ötesine geçtiği 4,5 yılda çok sayıda hizmeti ve eserleri sizlerle buluşturmanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 7’den 70’e sosyal yardım desteklerimizle, spor merkezlerimizle, sağlık merkezlerimizle, park ve yeşil alanlarımızla, eğitim ve öğretim alanlarında hayata geçirdiklerimizle, kamu hizmet binalarımızla, ilçemizin kendine has gelenek ve göreneklerini yaşatmamızla bahtiyar olurken, yakında açılışlarını gerçekleştireceğimiz yeni eserleri sizlerin istifadesine sunmanın da heyecanını taşıyoruz. Silivri’mizin ve Silivri’de yetişen ürünlerin tanıtımına büyük katkı sağlayan festivallerimizi büyük bir coşku ile gerçekleştiriyoruz. 60. Yoğurt Festivalimizi, 13. Ortaköy Börek Festivalimizi, 11. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivalimizi, 39. Değirmenköy Domates Festivalimizi düzenledik. Bugün de İstanbul’un hatta Türkiye’nin en lezzetli karpuzunun yetiştiği Kadıköy’ümüzün karpuz festivalini yapıyoruz. Bu organizasyonlar bizim için eğlenceden çok öte anlamlar ifade etmektedir" dedi. 

Üretimin bu toprakların olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Stratejik bir değere sahip olan tarımsal üretimin sürdürülebilir hale gelmesi de çiftçilerimizin desteklenmesi ile mümkündür. Ve bu desteklerin, üretim odaklı, adaletli ve sürdürülebilir bir modelleme ile artarak devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyor, Silivri Belediyesi olarak İstanbul’un en verimli topraklarına alın terini döken çiftçilerimize birçok alanda destekler veriyoruz. 4 bin dönüm belediye arazimizde zirai faaliyette bulunarak elde ettiğimiz ürünleri üreticilerimizle paylaşıyoruz. ‘Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz.’ misyonu ile yerli ve milli tohumlarımızı çoğaltıyor, ücretsiz olarak çiftçilerimizle paylaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında etkinlikte ayrıca Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TFF 1. Amatör lige yükselen Kadıköyspor'u tebrik ederek Kulüp Başkanı Oktay Erdem, yönetim kurulu ve futbolcularına plaket takdim etti. Kulüp Başkanı Oktay Erdem ise kulübe olan destekleri için Başkan Yılmaz’a forma takdiminde bulundu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *