İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5710 %0
39,6899 %0.02
3.395,24 % 0,00
79.648,21 %-3.56
Ara
Muhalif. HABERLER Tiyatro Festivali 26’ıncı kez Çankaya’da perde dedi

Tiyatro Festivali 26’ıncı kez Çankaya’da perde dedi

Tiyatro Festivali 26’ıncı kez Çankaya’da perde dedi

Okunma Süresi: 1 dk

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinin 26’ncısı Çankaya Belediyesinin ev sahipliğinde perde dedi. Festivalin Onur Ödülü Orhan Aydın’a, Emek Ödülü Mehmet Ulusoy’a verildi.

Çankaya Belediyesinin her yıl destek verdiği ve çeyrek asrı geride bırakan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı. Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen ve birçok tiyatro severi buluşturan 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Onur Ödülünü Orhan Aydın alırken festivalin Emek Ödülü Mehmet Ulusoy’a verildi. Tiyatro Festivali, 27 Kasım’a dek sanatseverlere 26 oyunla güzel anlar yaşatacak.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen festivalde Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri festival boyunca sahnelenecek oyunlara ev sahipliği yapacak. Devlet ve özel tiyatrolar da 10 gün boyunca tiyatro severleri ağırlayacak.

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sanat anlayışı ile düzenlenen festivalin açılışı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünün oynadığı Gecenin Ardından dans-müzik gösterisi ile başladı. Uluslararası düzeyde gerçekleşen Ankara Tiyatro Festivali dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro toplulukları, üniversite tiyatro toplulukları, özel tiyatrolar, Belediye Şehir Tiyatroları ve amatör tiyatroları Başkentte buluşturacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *