İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.641,99 %-1.263
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. HABERLER TSB 'Başkanlık Seçimi’ için Genel Kurul’a Gidiyor

TSB 'Başkanlık Seçimi’ için Genel Kurul’a Gidiyor

TSB 'Başkanlık Seçimi’ için Genel Kurul’a Gidiyor

Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’ten 3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklamaya göre; Genel Müdür Atilla Benli görevinden ayrılmış bulunmaktadır. Şirket, konuyla ilgili gerekli bildirimi “Kamuyu Aydınlatma Platformu”na (KAP) yapmıştır. 

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’na göre; ülkemizdeki sigorta sektörünün rehber kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Başkanı’nın üye şirketlerin temsil yetkisi olan katılımcıları arasından seçilmesi gerekliliği söz konusudur. Bu durum, Sayın Benli’nin TSB Başkanlığı görevinin de sona erdiği anlamına gelmektedir.

İki ay içinde Olağanüstü Genel Kurul’a gidilerek yeni Başkanın seçileceğini açıklayan Türkiye Sigorta Birliği, bu süre içerisinde TSB Başkanlığı görevini, TSB Başkan Yardımcılarından Taylan Türkölmez’in vekaleten üstleneceğini de belirtti.

Birlik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TSB ailesi olarak, geniş birikimi ve vizyonuyla 4 yıl boyunca hayata geçirdiği değerli çalışmaları için TSB yönetimi ve sektör adına teşekkürlerimizi sunar, Sayın Benli’ye başarılarının devamını dileriz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *