İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0277 %0.1
37,2107 %0.34
100.970,59 %6.956
3.269,97 0,36
Ara
Muhalif. HABERLER Turizme bayram dopingi!

Turizme bayram dopingi!

Turizme bayram dopingi!

Okunma Süresi: 1 dk

Depremle sarsılan Türk turizm sektörü bayramda moral bulacak. İkinci ara tatile denk gelen Ramazan Bayramı'nda otel rezervasyonları şimdiden yüzde 75 doluluğa ulaşırken, yerli turistin bayramda ilk tercihi ise Ege ve Akdeniz Bölgesi oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Yaz tatiline göre daha kısa süren bayram tatili için konaklamalar ortalama 3 gece 4 gün olacak şekilde planlanırken; kültür turlarında yurt içinde Kapadokya, Safranbolu ve İzmir çevresi öne çıkarken yurt dışında ise bu talepler Paris, Balkanlar ve İtalya’da yoğunlaşıyor.

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından zor günler geçiren Türk turizm sektörü, Ramazan Bayramı'yla birlikte hareketlendi. 

6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketi sonrası turizm sektörü tüm enerjisi ve önceliğini bölgeye destek üzerine yoğunlaştırırken, tüketici tarafında da erken rezervasyon taleplerinde düşüş yaşandı. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla tüketici davranışları yavaş yavaş yine önceki hedeflenen değerlere döndü. 2023 Mart ayı talepleri 2022’nin üzerinde gerçekleşti. 

Türkiye'nin en önemli turizm merkezi Antalya'da doluluk oranının yüzde 80’ oldu. Türkiye’nin gözde turizm destinasyonlarından Antalya’da 2023 sezonunda 16 milyonun üzerinde yabancı turist bekleniyor. Bugüne kadar 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Antalya'da Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla iç pazardan rezervasyonlar arttı.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *