İstanbul
Hafif yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0202 %0.06
37,1591 %0.04
98.386,00 %1.21
3.378,63 0,40
Ara
Muhalif. HABERLER Türkiye gelinlik ihracatında ilk 5’te

Türkiye gelinlik ihracatında ilk 5’te

Türkiye gelinlik ihracatında ilk 5’te

Okunma Süresi: 2 dk

Bu yıl 4’ünüsü düzenlenen Fashion Breeze 2023 defilesine katılan ünlü modacı Aynur Açıkgöz, “Gelinlik sektöründe özellikle üretim ve ihracat alanında dünyada ilk 5’in içerisindeyiz” dedi.

İSTANBUL (İGFA)- Sunucu İpek Tanrıyar, ünlü modeller Wilma Elles, Ece Gürsel ve Elif Ece Uzun'un podyumda yer aldığı Fashion Breeze 2023 defilesinin dördüncüsü düzenlendi.

Defileye katılan ünlü modacı Aynur Açıkgöz, gelinlik üretimi ve ihracatında dünyada ilk 5’inci sırada olduğunu belirtti. Defilenin bu yılki teması ise ‘kadına şiddet’ olarak belirlendi.

Haute Couture markasının sahibi Aynur Açıkgöz’ün, Fashion Breeze 2023 defilesi için hazırladığı ‘dream’ isimli koleksiyonuyla büyük beğeni topladı. Öte yandan Açıkgöz, üç yıl önce hayatını kaybeden ünlü moda tasarımcısı Nur Yerlitaş’a benzerliğiyle dikkat çekti.

Gelinlik dışında, özel davet kıyafetleri ve tasarım elbiseler de hazırladıklarını kaydeden ünlü modacı Açıkgöz, “Yurtiçinde ve yurtdışından çok sayıda müşterimize özel tasarımlar sunmaktayız. Yurtdışındaki müşterilerimiz genellikle Instagram sayfamızdan modellerimizi görüp beğeniyorlar, bazen de özel tasarım yaparak ulaşıyoruz.” dedi.

“GELİNLİĞİN MODASI DEĞİL KULLANILAN MALZEMENİN MODASI DEĞİŞİR”

Gelinlik modasının her yıl değişiyor gözükse de aslında değişenin kullanılan malzeme olduğunu ifade eden Açıkgöz, “Seramoni ne olursa olsun gelinliğin bir profili, gustosu vardır. Gelinliğin değil kullanılan malzemenin modası değişir” dedi.

SEKTÖRÜN YENİ TRENDİ: GELİN KOÇLUĞU

Bu arada gelinlik sektöründe yeni trend olan ‘gelin koçluğuna’ dikkat çeken Açıkgöz şunları söyledi: “Gelin koçluğu, düğün tarihinden yaklaşık iki ya da üç ay önce yapılmaya başlanan bir hizmet. Bu kapsamda gelin adayına; seremoninin yapılacağı ortama hangi tarz bir gelinlik modelinin daha uygun olacağı, nasıl bir saç ve makyaj yapılmalı bu konularda destek veriliyor. Çiftler, düğün tarihi yaklaştıkça heyecan ve stresten bazı şeyleri gözden kaçırabiliyor. Gelin koçluğu hizmeti ile kusursuz bir süreç geçirmeleri sağlanıyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *