İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4363 %-0.01
39,3467 %1.64
3.417,13 % -0,02
89.649,82 %5.061
Ara
Muhalif. HABERLER Yarhisar gemi müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Yarhisar gemi müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Yarhisar gemi müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Okunma Süresi: 2 dk

YARHİSAR GEMİ MÜZESİ YENİDEN ZİYARET AÇILIYOR

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, Gölcük Belediyesi tarafından yapılan boya, bakım ve onarım çalışmalarının ardından yarın yeniden ziyarete açılıyor. 

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, bir süredir devam eden bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması ile yeniden ziyarete açılıyor. Bakıma alınan gemi, Gölcük Belediyesi ekiplerince yenilendi. İç ve dış bakımdan geçirilen gemi, tamamlanan çalışmaların ardından 24 Ekim Salı günü 09.00’da ziyaretçileri ile buluşacak. 

KARAYA İLK YERLEŞTİRİLEN SAVAŞ GEMİSİ MÜZESİ
Türk Donanması’nda 40 yıl "Keşif-Karakol Gemisi" olarak görev yapmasının ardından 2005 yılında hizmet dışı kalan T.C.G.Yarhisar, 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Kavaklı Sahili’nde müze gemi olarak hizmet veriyor. Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Donanma Komutanlığının ortak çalışmalarıyla; TCG Yarhisar, 2006 yılında, bir müze gemisi olarak hizmet vermeye başlayarak, Türkiye'nin ilk karaya yerleştirilmiş su üstü savaş gemisi müzesi unvanını aldı.

GAZİ GEMİ İLK BİR AY ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLECEK 
1974 yılında Kıbrıs Barış Harekat’ının Ege safhasına da katılmış gazi gemi olan Yarhisar, müze olarak sürdürdüğü ikinci görevinin 17. yılında ziyaretçi sayısı rekorlarını yeniden kırmayı hedefliyor. Yenilenen gemi müze, ilk bir ay ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayacak. Ücretsiz ziyaret dönemimin sonrasında yetişkinler 5 TL, öğrenciler ise 3 TL giriş ücreti ile gemiyi gezebilecekler.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *