İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0547 %0
37,4058 %-0.01
95.440,80 %-2.241
3.347,91 -0,30
Ara
Muhalif. HABERLER Yeni taksiler İstanbul sokaklarında

Yeni taksiler İstanbul sokaklarında

Yeni taksiler İstanbul sokaklarında

Okunma Süresi: 2 dk

Yeni taksiler yolcu taşımaya başladı. Şoförlerinin halkla ilişkiler, yol bilgisi ve öfke kontrolü gibi özel eğitimlerden geçtiği yeni taksiler; akıllı tepe lambaları, panik butonları ve yüksek güvenlik standartları ile dikkat çekiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Engelli dostu, aile konseptli yeni taksiler yolcu taşımaya başladı. Minibüslerin taksiye dönüştürülmesi kapsamında hayata geçirilen engelsiz ve aile konseptli olan yeni taksiler artık İstanbul yollarında. 

UKOME kararıyla ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ile 322 dolmuşun taksiye dönüşümü kapsamında ilk etapta 402 yeni taksi, yolcu taşımaya başladı. 

Dönüşen taksiler daha nitelikli olarak geniş kapasiteli 8+1 panelvan araçlardan seçildi. Taksi içerisinde yolcu ve şoför arasında güvenlik parapeti (korunak) konuldu. Ayrıca şoförle yolcu arasındaki iletişim, taksi içerisindeki interkom (bas-konuş) sistemi sayesinde gerçekleşiyor.

Nakit para alışverişi için de açılıp kapanabilen kapak bulunuyor. Bu sistem hem kredi kartı hem de İstanbulkart ile farklı ödeme sistemlerine entegre halinde. Görme engelli yolcular için de “braille alfabesinin” bulunduğu yeni taksilerde, araç içerisindeki taksimetrede yer alan bilgiler de sesli anons ile belirtiliyor.

YOL VE YOLCU SEÇME GERİDE KALDI

İBB’nin özel nitelikli taksileri, vatandaşın taksi sorunundaki en büyük şikâyetlerinden biri olan yol ve yolcu seçilmesi problemine de çözüm getirdi. Çeşitli eğitimlerden geçen yeni taksi şoförleri; güzergâh seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında TUDES’E göre hiç cezası olmayan şoförler arasından seçildi. Taksi şoförünün ceza aldığı takdirde ise taksi plakası dönüşümden önceki haline dönecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, engelsiz ve aile konseptine sahip yeni taksilerin güvenli ve konforlu olduğunu söyledi. Gökce, ”Şoförler; halk ve ilişkiler, İstanbul’da yol bilgisi ve öfke kontrol eğitimi alarak yolcularımızla münasebet kuracaklar. Yolcu ve şoför arasında güvenlik parapeti var. Ayrıca, araç içerisinde bir de tablet bulunuyor. Bu tabletle de vatandaşlarımız, şoförün kimlik özelliklerini görebilecek. Araçlarımız zaten Ulaşım Yönetim Merkezi’mizden İBB Ulaşım Dairesi tarafından da içerisindeki kamera ve izleme sistemleriyle kontrol edilebilir halde. Herhangi bir acil durumda S.O.S. butonuna basarak Ulaşım Yönetim Merkezi’mize taksiden ulaşabilirsiniz“ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *