İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.349,05 %3.001
Ara
Muhalif. HABERLER Yerli Malı Haftası Yerel Kültür Müzesi’nde kutlandı

Yerli Malı Haftası Yerel Kültür Müzesi’nde kutlandı

Yerli Malı Haftası Yerel Kültür Müzesi’nde kutlandı

Okunma Süresi: 2 dk

Büyükşehir, Yerel Kültür Müzesinde Yerli Malı Haftası kapsamında i lköğretim okullarından

gelen 200 öğrenciyi ağırlayarak, yerli malı ve yerel kültürün önemini vurguladı 

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan Yerli

Malı Haftası'na ev sahipliği yaparak, yerli malı ve yerel kültürün önemini vurgulayan bir etkinliğe

imza attı. Müze, bu özel hafta kapsamında ilköğretim okullarından gelen 200 öğrenciye ev sahipliği

yaparak Kocaeli’nin yerel lezzetleri, gelenek ve göreneklerin çeşitliliğini gözler önüne serdi.

KOCAELİ’NİN YEREL LEZZETLERİ

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi'nde gerçekleşen Yerli Malı Haftası etkinliği, ilköğretim okullarından

gelen öğrencilerle birlikte renkli ve öğretici bir atmosfer oluşturdu. Ziyaretçilere, Kocaeli'nin zengin

yerel lezzetleri mancarlı pide, Kandıra fındıklı lokumu, Eşme ayva cezeryesi, İzmit simidi ve

pişmaniye ikram edilerek, hem yerel kültür hem de yerli malı ürünlerle buluşma fırsatı sunuldu.

KİLİM DOKUMA VE MASAL ETKİNLİĞİ

Müze tanıtımıyla başlayan etkinliğin ardından interaktif kilim dokuma alanına geçilerek her çocuğun

geleceğe iz bırakması için kilim dokuması sağlandı. Yerli malı ve yerel kültürün önemini belirten bir

sunumun ardından, Kocaeli masallarından "Akçaoğlan ve Sihirli Heybesi" adlı masal öğrencilere

anlatıldı. Ayrıca, ülkemiz genelinde coğrafi işareti alınan ürünler ve Kocaeli'nin yerel lezzetleri

hakkında bilgilendirmeler yapılarak, yerel unsurlara dikkat çekildi


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *