İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7552 %0.02
37,3222 %-0.55
103.039,18 %3.478
3.171,51 0,66
Ara
Muhalif. İŞ DÜNYASI Kuru fasulye, Fasuli markasıyla New York ve Londra yolunda!..

Kuru fasulye, Fasuli markasıyla New York ve Londra yolunda!..

An itibariyle 6 şubesi bulunan Fasuli, hizmet sektöründe 2000 Krizi'nde çıkmış bir marka. Markanın yaratıcısı Mehmet Akif Köse, "Pandemi Krizi"ni fırsata çevirip bir Türk markasını Amerika ve Avrupa'ya taşıma hazırlığında...

Okunma Süresi: 2 dk

Mehmet Akif Köse, Rize'nin Çayeli İlçesi Aşıklar Köyü'nde doğdu. 14 kardeşin arasındaki 7. çocuk... Düğün yemeklerinde tanıştığı, o zamanların "Fakir yemeği" kuru fasulyeye itibarını iade etmek için 2000 yılında İstanbul'dan, "Bismillah" diyor...

İlk dükkan Cerrahpaşa Hastanesi'nin hemen yanı başında, tamirhaneler arasında, ahşap bir binanın alt katında 4 masalı bir lokanta. Her ne kadar kriz nedeniyle akamete uğrasa da yılmıyor ve 2001'de ilk lokantasını açıyor...

Başarılı da oluyor. Çünkü, Doğu Karadeniz'den gelen şeker kuru fasulyesini bakır kaplarda, özel bir sosla, bakır tencerelerde pişiriyor...

Reklam da yapmadığı halde ünü ağızdan ağıza yayılıyor ve şimde 6 şubeli bir zincir haline gelmiş durumda. Bir günde 2 bin tabağa yakın kuru fasulye satıyor.

Köse, "Amacım, bir türk yemeğini uluslararası arenada tanıtmak" diyor ve şunları söylüyor:

"Günde 16-17 saat çalışıyorum. Bulaşıkçı hasta olsa yerine geçiyorum. Bu kadar beğenilmemizin nedeni kuru fasulyeyi farklı bir tarzda pişirmemiz. 8 veya 8,5 kalibrelik Doğu Karadeniz şeker fasulyesi kullanıyoruz. Özel sosumuzun tarifi sır elbette ki... Pişirirken sevgimizi de katıyoruz!.. Pandemi krizini fırsata çevirip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum artık. Dünyaya açılacağız... Hayalim ABD'de, New Yorkt'a ve İngiltere'nin başkenti Londra'da kuru fasulye restoranı açmak. Fasuli'yi bir Türk markası olarak dünyaya tanıtacağız..."

Bir Türk iş insanının başarı hikayesinden detaylar için, lütfen, Storybox Chefstroy kanalından aldığımız videoyu tıklayınız...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *