İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7436 %-0.01
37,3256 %-0.02
101.048,78 %-0.187
3.174,74 -0,04
Ara
Muhalif. İŞ DÜNYASI Türk baklavası, Nadir Güllü ile ilk kez Tokyo’da

Türk baklavası, Nadir Güllü ile ilk kez Tokyo’da

Türkiye’nin geleneksel lezzeti, Japonya’ya açılıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin geleneksel lezzeti, Japonya’ya açılıyor

Mevsiminde, özenle toplanmış malzemeler ile süslenmiş, çıtır çıtır geleneksel Türk baklavasına kim hayır diyebilir? Peki, ya Tokyolular? Onların da bu eşsiz lezzete hayran kalacağından şüphemiz yok.

”Nadir Güllü”, Türkiye’nin lider markalarından Karaköy Güllüoğlu çatısı altında, Asya’daki ilk mağazasını Tokyo’da açtı. Antep fıstığı ve ceviz gibi geleneksel lezzetleri, Osmanlı’dan kalma el işçiliği ve reçeteler ile harmanlayan Nadir Güllü, Türk baklavasını Japonya ile tanıştırıyor.

Geleneksel baklavanın en leziz örneklerini sunmaya devam eden Nadir Güllü, şimdi de farklı kültürlere ev sahipliği yapan Japonya’da.

Geleneksel Türk baklavasını Asya’ya taşıyan Karaköy Güllüoğlu, konsoloslukta adına düzenlenen resepsiyonun ardından, Japonya’nın ikonikleşmiş, asırlık AVM’lerinden Matsuya Ginza’da açılış lansmanı yaptı.

Yaklaşık 200 yıllık tecrübesi ve üstün kalite anlayışıyla hizmet veren Karaköy Güllüoğlu, 1843’ten bugüne uzanan köklü geleneğini, her dönem yenilenerek korumayı sürdürüyor. Japon damak tadına uygun olarak özenle seçilmiş bir grup baklavayı, Tokyo’daki çeşitli pop-up etkinliklerde sunan marka, Asya pazarındaki varlığının yıl dönümünü ilk mağazasında hizmet vererek kutluyor.

Türk baklavası dünyaya açılıyor

Tokyo’da, kendi ismiyle yer almanın ve Türk baklavası ile uluslararası platforma adım atmanın, Güllü ailesi için büyük bir gurur olduğunun altını çizen Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, heyecanını şu sözlerle anlattı: ”Bizim baklava ile olan hikayemiz, 1800’lü yıllara dayanıyor. Baklavanın İstanbul’daki ilk adresi olarak başlayan yolculuğumuzun, bugün dünyaya açılıyor olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. 5 kuşaktır devam eden bu geleneği, kuşaklar boyu sürdürmek ve Türk baklavasını dünyanın her yerinde duyurmak, en büyük arzum.”

Mimarisinden ambalaj tasarımına, servis tabaklarının detaylarından personelin üniformasına kadar, tüm detaylar ile yakından ilgilendiklerini söyleyen Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, ”Geleneksel Türk baklavasını, sınırlarımızın ötesine taşıdığımız için çok mutluyuz. Minimal yaşam tarzını seven Japon halkının alışveriş tercihlerine uygun bir strateji oluşturduk. Ülkemizin geleneksel tatlarının başında gelen baklavayı, sınırlarımızın ötesine taşımayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *