İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6026 %0.03
39,9856 %-0.02
3.430,08 % -0,03
83.386,48 %5.745
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Borusan’ın festival sponsorluğunda İKSV’nin düzenlediği 50. İstanbul Müzik Festivali’nde, birbirinden değerli sanatçılar, orkestra ve topluluklar müzikseverlerle buluştu

Borusan’ın festival sponsorluğunda İKSV’nin düzenlediği 50. İstanbul Müzik Festivali’nde, birbirinden değerli sanatçılar, orkestra ve topluluklar müzikseverlerle buluştu

Haziran ayı boyunca devam eden İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 50. İstanbul Müzik Festivali ile sanatseverler müziğe doydu. Borusan Holding’in ilk notadan beri destekçisi olduğu ve Festival Sponsoru olarak yer aldığı festivalde 27 konser düzenlenirken 20.000’e yakın müziksever ile buluşuldu.

Okunma Süresi: 3 dk

Haziran ayı boyunca devam eden İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 50. İstanbul Müzik Festivali ile sanatseverler müziğe doydu. Borusan Holding’in ilk notadan beri destekçisi olduğu ve Festival Sponsoru olarak yer aldığı festivalde 27 konser düzenlenirken 20.000’e yakın müziksever ile buluşuldu.

Borusan Holding’in hem kurucuları arasında yer aldığı hem de ilk notadan beri destekçisi olduğu 50. İstanbul Müzik Festivali bu yıl da birbirinden değerli sanatçıları sanatseverlerle buluşturdu. 6 – 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen 27 konserde 20.000’e yakın müziksever ile bir araya gelindi.

50 yıldır yüzlerce değerli sanatçı, orkestra ve topluluğu ağırlayan İstanbul Müzik Festivali için 2 Haziran’da açılış partisi düzenleyen Borusan, Holding ve Borusan Contemporary binaları olan Perili Köşk’te pek çok önemli ismi ağırladı. Açılış partisine Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Zeynep Hamedi ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı katılırken Mercan Dede performansı ile davetliler gecede keyifli anlar yaşadı.

Festival kapsamında ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve Borusan Quartet de sanatseverlerle buluşurken Borusan Quartet ve günümüzün önde gelen arp sanatçılarından Xavier de Maistre, 8 Haziran Çarşamba günü bir araya geldi. Konserde son derece etkileyici eserlere imza atan Boieldieu, 19. yüzyılın şiirinin tüm derinliğini sunan Debussy ve romantik dönemin tutkulu bestecisi Çaykovski’nin yapıtları seslendirildi.Sanatı yaygınlaştırma ve geniş kitlelere ulaştırma misyonuyla hareket eden Borusan Holding, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip olan Borusan Quartet’in konserini Caddebostan sahil ve Galata Kuledibi’nde kurduğu ekranlarla canlı olarak müzikseverlere ulaştırdı.

Festival kapsamında 22 Haziran Çarşamba günü ise Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda Tan Dun & Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bir araya geldi.

Çağdaş klasik müziğin önde gelen isimlerinden, Doğu ve Batı geleneklerinin sınırlarını aşan yaratıcı repertuvarıyla aralarında Grammy ve Oscar’ın (Kaplan ve Ejderha-Crouching Tiger Hidden Dragon) da bulunduğu pek çok prestijli ödülün sahibi olan Tan Dun iki Türkiye prömiyeriyle festivale konuk oldu. Bestecinin Mayıs 2021’de kemancı Daniel Hope, piyanist Alexey Botvinov ve New Century Oda Orkestrası’nın dünya prömiyerini gerçekleştirdiği, İstanbul Müzik Festivali ile Borusan Sanat’ın ortak siparişçileri arasında olduğu eseri İkili Konçerto Türkiye’de ilk kez seslendirildi. Konserde ayrıca Tan Dun’un Passacaglia: Secret of Wind and Birds başlıklı eserinin de Türkiye prömiyeri gerçekleştirildi. Tan Dun yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konserde Daniel Hope ve Alexey Botvinov’a eşlik etti. Konser, Borusan Holding’in destekleriyle gerçekleştirildi.

İlk notadan beri destekçisi olduğu 50. İstanbul Müzik Festivali için özel bir reklam filmi de hazırlayan Borusan Holding, filmde 50 yıldır festivale verdikleri desteğe vurgu yaparken ilk günden beri müziğin ve müzikseverlerin yanında olduklarının da altını çizdi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *