M.Özel/ Kültür Sanat- Emel Seçen
“Biz aydınlık düşünmeyi okul sıralarında öğrendik. Hayatta en güzel şey paylaşmaktır. Kızlı, erkekli hep birlikte şimdi şarkıları paylaşacağız, bahçeyi, duyguları paylaştığımız gibi. Yaşasın bu ülkenin aydınlık kadınları. Kadınlardan korkuyorlar çünkü onlar yetiştiriyor bizleri. Birde bu ülkenin çok değerli insanları var. Yaşar Kemal gibi Nazım gibi, değerli başka insanları da var Sezen gibi. Topluma mal olmuş, toplumun değerleri ile oynanamamak lazım.”
Adile Naşit ile birlikte sahne aldıkları, Hisseli Harikalar, kumpayasından Bedia Muvahhit’e kadar değerlerimizi, rahmet ve saygıyla anan Evgin, 1958 yılında girdiği bu bahçede, en büyük kapı olma özelliğini taşımakta olan tam yirmi yedi metre olan okul kapısını ilk gördüğünde, “ne kadar “görkemli” bir kapı demiştim. Demek ki bize değer veriyorlar. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ilkesinde, tüm değerlerimize sahip çıkacağız. Eğitim aldık, o eğitime sahip çıkacağız” dedi.
Erol Evgin “İlk yaz konserimi burada veriyorum ve bundan daha mutlu olamazdım. Hayatım boyunca yaşadığım en mutlu konser. ” dedi.
İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı sponsorluğında gerçekleşen konserde, Erol Evgin, yaşadığı döneme damga vurmuş şarkılar kadar sevdiği şarkıları da yorumladı.
IEL Mezunları Derneği Yöneticilerinden Mehmet Duzceer’den, aldığımız bilgilere göre '1884 yılından itibaren eğitim hayatına devam eden ve artık karma eğitim yapan okulun gençlerinin, üniversiteyi kazananlara burs desteği sağlanması konusunda detaylı çalışmaların uzun zamandır yürütüldüğünü ifade ederken, okula borçlarının bitmeyeceğini, ifade etti.
SARI SİYAH
'Çanakkale de son sınıf öğrencilerinin tamamını şehit olarak vermiş bir okulun misyonu son derece kıymetlidir. Hele ki böylesi karanlık günlerden geçerken 'dedi.
Sarı &Siyah renklerin temelinde, şehit gençlerimiz için okul çerçeveleri siyaha boyanmıştır. Okul renklerimizin anlamı buradan gelmektedir ve son derece kıymetlidir, dedi.
İlk kız mezun öğrencilerinden Ayşe Güven Ertekin ise yedi kişi girdikleri, dört kız öğrenci olarak mezun oldukları bu tarihi okulun, anılarında son derece önemli yer tuttuğunu, kişiliğimizi kazanmasında, kendimi ifade de çok büyük katkısı olmuştur. İlk mezun olduğumuzda gazeteler bizleri nazar boncukları olarak ifade etmişlerdi, dedi.
Ve sözlerine şöyle devam etti:
'Bizim yetiştirilme şeklimiz laik, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi, değerlerdi. Aynı zamanda bizimle aynı fikirde olmayanları da hoş görü ile kabullenebilmeyi öğretti. Yüksek ahlak, özgüven ile ifade yeteneği kattı.. Sanatı özellikle, tiyatroyu burada öğrendik.
O yüzden AŞK ile severim, okulumu.
Erol Evgin, Türk Bayrağı ve sonrasında okul bayrağı ile önce İzmir Marşı, Aldırma Gönül ve Nazım Hikmet’,n Kuvay-i Milliye bölümünden pasajla konserini bitirdi.
*Haberde kullanılan kapak fotoğrafı temsilidir