İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.01
36,5949 %0.01
3.429.900 %0.29
3.064,76 0,37
Ara
MUHALIF GAZETECILIK KÜLTÜR SANAT "Gülen adam" Kemal Sunal'sız 21 yıl geçti 

"Gülen adam" Kemal Sunal'sız 21 yıl geçti 

Ardında bıraktığı "Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı" ve "Kapıcılar Kralı" gibi filmlerin yanı sıra gülüşüyle de hafızalarda yer edinen Kemal Sunal'ın vefatının üzerinden 21 yıl geçti.

1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal, lise yıllarında tiyatroya başladı. Sinemaya ilk adımını "Tatlı Dillim" filmiyle attı. Bu filmde perdede sadece 8 kere görünmesi bile parlamasına yetti. 

Kemal Sunal'ın 7'den 77'ye herkesin beğendiği ve sevdiği bir adam olduğunu söyleyen sinema yazarı Alper Turgut şöyle söylüyor: 

"Sinemada görece çok genç bir yaş değil, 28 yaş. İlk filmi oynuyor yan rol, ama kısa sürede başrole geçiyor. 31 yaşında hababam sınıfında oynayan liseli öğrenci. O samimiyet dalgası inandırıcılık eksenini bozmuyor"

Filmlerinde oynadığı "iyi, saf adam" rolleri seyirciyi bazen güldürdü, bazen düşündürdü.

82 FİLMDE ROL ALDI

Tosun Paşa, Sahte Kabadayı, Katma Değer Şaban... Kemal Sunal'ın filmleri hep kapalı gişe oynadı, televizyon gösterimleri yıllar sonra bile reytingleri altüst ediyor. 

Kemal Sunal, Kapıcılar Kralı ile 1977'de Altın Portakal'ı kazandı. 1989'da Ankara Film Festivali'nde Düttürü Dünya ile en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. 1998'de Antalya Film Festivalinde, Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görüldü.

Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka filminin çekimlerine gitmek için bindiği uçakta hayatını kaybetti. Henüz 56 yaşındaydı. Geride Türk sinemasında hiç silinmeyecek bir iz bıraktı.  

"TANIMAYANLAR BİLE FİLMLERİNİ EZBERLEDİ"

Sinema yazarı Turgut, usta sanatçıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Şu anki gençler, ona hiç yaklaşamamış, o yıllarını bilmeyenler bile neredeyse filmlerini replik replik biliyorlar. Hareketlerini, sözlerini biliyorlar. Her sahnesi unutulmaz. 

Ben onun özel bir yetenek paketi ile dünyaya geldiğini düşünüyorum. Yani bir insan bir çok oyuncu kopyalanabilir ama Kemal Sunal'ı kopyalamak bir insanı gülünç duruma düşürebilir. Neden? Çünkü jesti, mimiği, konuşma şekli, yürüyüşü ve her hareketi farklı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *