İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9883 %0.4
36,9672 %-0.7
95.349,99 %-3.398
3.250,34 0,68
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Hilal Gürsu’dan Dedemin Sevgilisi

Hilal Gürsu’dan Dedemin Sevgilisi

Hilal Gürsu'nun yazıp Müjde Başkale'nin resimlediği “Dedemin Sevgilisi”, okurun karnında kelebekler uçuşturacak, sevgiyle örülmüş, sıcacık bir anlatı sunuyor. Tudem Yayınları etiketiyle raflara yerleşen kitap, yaşlıların çektiği yalnızlık hissini çocuksu bir saflıkla odağına alırken içimizi yaşama sevinciyle dolduruyor.

Okunma Süresi: 3 dk


İkinci baharını yaşayan bir dede…
En büyük dayanağı biricik dedesi olan sekiz yaşındaki Cudi'nin küçük afacanlıklar, zamansız kovalamacalar ve yanlış anlaşılmalarla dolu hayatından rengârenk bir kesit paylaşan “Dedemin Sevgilisi”, çocukların iç dünyasına açılan kapıları cömertçe aralıyor. Yaşlıların bugünü yaşama arzusu ile gelecek kaygılarını saf duygularla ele alan kitap, başlarda önyargıyla karşılanan kimi durumların ileride güzel gelişmelere neden olabileceğini duyumsatıyor.


Kalplere dokunan bir roman…

Dedesiyle birlikte yaşayan ve boş zamanlarını can dostu Ferdi ile gönüllü hayvan kurtarıcılığı yaparak geçiren Cudi'nin hayatı her çocuğunki gibidir. Ta ki o hiç beklenmedik haberle duygu dünyası altüst olana değin: Kimselerle paylaşmaya kıyamadığı dedesinin artık bir sevgilisi vardır. Cudi, yaşlı insanların sevgilisi olamaz, diye düşünse de dedesi onunla hemfikir değildir. İkinci baharını yaşayan dedesinin kalbi pır pır atarken Cudi'nin aklı türlü planla meşguldür. Her şeyden önce, evlerinde bir yabancıya yer açmaya hiç ama hiç niyeti yoktur. Ne etrafı mis gibi saran yemek kokuları ne de dedesinin tatlı sözleri onu bu kararından alıkoyabilecektir. Peki ama Cudi, sevginin sınır tanımazlığına karşı nasıl direnecektir?

Yüreğinin sesini dinlerken bazen üzülen bazen de üzen Cudi'nin gerçeği kabullenme ve olgunlaşma hikâyesini sayfalarına taşıyan bu samimi roman; sevginin birleştirici, iyileştirici ve dönüştürücü gücüne vurgu yapıyor.
Çünkü ne sevmenin ne de sevilmenin yaşı yoktur!

Eser Adı: Dedemin Sevgilisi

Yazan: Hilal Gürsu

Resimleyen: Müjde Başkale

Yayınevi: Tudem Yayınları

Türü: Roman, 9 yaş ve üzeri

Cilt Bilgisi: Karton kapak 

Kağıt Bilgisi: Holmen kâğıt

Sayfa Sayısı: 104 sayfa

Kitap Boyutları: 13,5 x 19,5 cm

ISBN / Barkod No: 9786052856529

Etiketler: Aile İlişkileri, Arkadaşlık, Büyüme ve Olgunlaşma, Ev Yaşamı, Kendini Tanıma

Hilal Gürsu: 1990 yılının soğuk bir kış gününde İstanbul’da doğdu. İlkokulda, öğretmeni ödev verdiği için bir şiir yazdı. Şiiri beğenilince şair olacağına dair söylentiler yaydı. Ortaokulda Stephen King kitaplarıyla tanıştı. Korku türündeki bu kitapları okurken hem çok korktu hem de hayal gücünü kullanıp bir şeyler yazmaya başladı. Yazar olacağına dair söylentiler yaydı. Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Radyo programcısı oldu, iletişim danışmanı oldu, bir kediyle arkadaş oldu ve sonunda yazar oldu.

Müjde Başkale: 1986 yılında Akdeniz'in portakal çiçekleriyle ünlü ili Adana'da doğdu. Hikayeler dinleyerek, okuyarak ve hayal ederek büyüdü. Hayal gücü, onu önce tiyatro sahnesine taşıdı. Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde tiyatro eğitimi aldı. Pek çok özel tiyatroda oyuncu, yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Seslendirme sanatçısı olarak bir çok kahramanı canlandırdı. Çocukluğundan beri en büyük tutkusu ise dinlediği ya da okuduğu hikayeleri resimlemekti. Bu yüzden de hep çizdi ve yeteri kadar büyüyünce illüstratör oldu. Şimdi artık hayal gücü onu istediği her yere taşıyor. Bazen bir şiir kitabının içine, bazen çocukların başucuna, bazen de bir martının kanadına…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *