İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7521 %0
37,3298 %-0.54
102.308,77 %2.632
3.177,28 0,84
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT İstanbul Havalimanı’nda Türk yemekleri ziyafeti vardı

İstanbul Havalimanı’nda Türk yemekleri ziyafeti vardı

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminalinde ”Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri düzenlendi. Bu kapsamda restoranda hazırlanan geleneksel vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki ve hünkar beğendi yemekleri, yolcuların beğenisine sunuldu.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında İstanbul Havalimanı'nda yolculara Türk yemekleri ikram edildi.

Hafta kapsamında "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından seçilen özel lezzetler, büyükelçilikler ve Türkiye'nin öne çıkan yemeiçme mekanlarında tanıtılıyor.

İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren bir restoran da hazırladığı özel menüyle çalışmaya katkı verdi.

Türk Mutfağının korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması adına 11 yıldır hizmet veren Tadında Anadolu isim restoran, usta şeflerinin yaratıcı sunumlarıyla hazırladığı özel menüyle yerli ve yabancı misafirlerine keyifli bir yeme içme deneyimi yaşatıyor.

Restoranın, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminalindeki şubesinde düzenlenen etkinlikte, geleneksel lezzetler vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve ayva tatlısından oluşan menü, yolcuların beğenisine sunuldu.

"Türk yemeklerini seviyorum"

Ülkesi İsviçre'ye dönmek üzere İstanbul Havalimanı'nda bulunan Karin Freitag, Güneydoğu turu için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Diyarbakır ve Mardin'i gezdiğini belirten Freitag, "Türk yemeklerin seviyorum. Çok lezzetliler. Mezeleri, et yemekleri, ızgara yemeklerini çok beğeniyorum. Bir hafta boyunca sadece Türk yemeklerini tattık. Restoranlardaki yemekler de sokakta satılan yemekler de harikaydı. Türk Yemekleri Haftası olduğunu bilmiyordum. Güzel bir tesadüf oldu." dedi.

'Çok güzel yemekler var"

Dubai'de yaşayan İtalyan Gennaro Roraca da Türk yemeklerini çok sevdiğini söyledi.

5 günlük turistik bir seyahat için Türkiye'de bulunduğu aktaran Roraca, "Bu süre boyunca çok sayıda Türk yemeği yedim. Çok güzel yemekler var. Şakşuka aldım. Bizim de Güney İtalya'da benzer bir yemeğimiz var. Burada seçtiğim, ismini bilemediğim yemekler ile kebapları çok seviyorum." diye konuştu.

Öte yandan dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yiyecek ve içecek alanına sahip olan İstanbul Havalimanı'nda 90'dan fazla işletme ile yolculara uçuş öncesi ve sonrası yemeiçme hizmeti sunan TUM firması da Türk Mutfağı Haftası'na destek vererek, bünyesinde bulunan işletmelerle birlikte bu özel haftayı sahipleniyor.

TUM, 2127 Mayıs arasındaki hafta boyunca Türk Mutfağı'nın lezzetlerini ve bin yılları aşan kültürü, daha geniş kitlelerle buluşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *