İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9500 %0
37,3636 %-0.04
98.021,53 %-1.19
3.302,55 0,49
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Kudüs’te 2 bin 700 yıllık tuvalet bulundu

Kudüs’te 2 bin 700 yıllık tuvalet bulundu

İsrailli arkeologlar Kudüs’te bir kazı sırasında 2 bin 700 yıl öncesine ait bir tuvalet buldu. Tuvaletin foseptiğinden elde edilen bulguların dönemin yaşam tarzı, beslenme, hastalıklarına ışık tutması bekleniyor.

Okunma Süresi: 1 dk

İsrail Antikalar Dairesi (IAA) Kudüs'ün güneydoğusunda kazı çalışmaları yapan arkeologların 2 bin 700 yıllık bir tuvalet bulduklarını açıkladı.

Açıklamada arkeologların bir malikanenin kalıntılarında yaptıkları kazı çalışmaları sırasında bir banyo kalıntısına ulaştıklarını, banyonun içindeki dikdörtgen kabinde de kireçtaşından kesilmiş bir tuvaletin bulunduğu belirtildi. Ayrıca açıklamada tuvaletin derinde, lağım çukuru olarak inşa edilen bir bölüme bağlı olduğu da kaydedildi.

Foseptikte, hayvan kemikleri ve çok sayıda seramik olduğu belirtildi.

İsrailli bilim insanları lağım çukurundan elde edecekleri bulguların incelenmesiyle o döneme ilişkin yaşam tarzı, beslenme ve hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmayı umuyorlar.

Salı günü Kudüs'te yapılan açıklamada, antik dönemlerde ayrı bir kabin halinde tuvalet inşa edilmesinin çok nadir olduğu belirtilerek, bulunan kalıntının önemine dikkat çekildi.

Kazı sırasında dönemin mimari yapısına ve yapı malzemeleri ile bahçe düzenlemelerine ilişkin çok sayıda önemli kalıntının da gün yüzüne çıkarıldığı ifade edildi.

IAA, bulguları Çarşamba günü Kudüs'te düzenlenecek bir etkinlikle kamuoyuna tanıtacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *