İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6574 %0.03
37,1914 %0.09
102.381,71 %-2.554
3.155,57 -0,12
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Sinema ve yeni teknoloji arasında adeta bir köprü: "78. Venedik Film Festivali" başladı

Sinema ve yeni teknoloji arasında adeta bir köprü: "78. Venedik Film Festivali" başladı

Etkinlik, ziyaretçileri 360 derecelik görsel-işitsel bir deneyim içerisinde, hikaye anlatımının yeni olanaklarını keşfetmelerine imkan sağlıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

78. Venedik Film Festivali bünyesinde sanal gerçeklik (VR) projelerinin yarıştığı Venice VR Expanded Uydu Programı festivalle eş zamanlı olarak 1-19 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Etkinlik, sanal gerçekliği sanatsal ve yaratıcı bir mecra olarak yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurulan Euromersive Turkey'nin çatısı altında, Virgile Film ve Raptor Dance Studios koordinatörlüğünde yarın başlayacak.

Salon İKSV ve Kolektif House'un ev sahipliğinde gerçekleşen ve atölyelerle zenginleşen etkinliğin biletleri Passo.com.tr adresinden satın alınabilecek.

Etkinliğin içeriği hakkında açıklamada bulunan Virgile Film şirketinin kurucusu Virgile Mangiavillano, sinema ve yeni teknoloji arasında köprü kurmaya çalıştıklarını vurgulayarak, sanal (arttırılmış) gerçekliği Türkiye'de geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mangiavillano, etkinlikte 32 yapımın yer aldığını belirterek, "Amacımız Türkiye'de bu sektörü geliştirerek Türkiye'den de sanal gerçeklik alanında sanatçılar çıkartmak. 3-4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek panellerle ilginin buraya odaklanmasını istiyoruz. Özellikle gençlere sesleniyorum, 19 gün boyunca prestijli bir seçkiyle VR deneyiminin tadını çıkartabilirler." dedi.

Bu yılki etkinlikte 40'a yakın eserin çoğu ödül için yarışırken, bir kısmı yaratıcı VR endüstrisinin en iyi örneklerini ve Biennale College programından belli başlı çalışmaları içeriyor.

Artırılmış Gerçeklik üzerine sunumlar ve konuşmalar

Etkinlikle eşzamanlı olarak artırılmış gerçeklik üzerine düşünmek, tartışmak ve yaratmak için bir dizi atölye çalışmaları ve sunumlar ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Bahçeşehir ve Medipol üniversitelerinde görev yapan öğretim görevlisi Oytun Kal, yeni teknolojiler ve sürükleyici film yapım metodolojileri hakkında 3 Eylül'de sunum yapacak. Tiyatro ve performans sanatçısı Selen Lun, sanal gerçeklik ve pandomim ilişkisi üzerine 4 Eylül'de bir atölye çalışması yapacak.

Etkinlik, Datagate, Oda Studios, Akkaş&Partners ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin desteğinde; Salon İKSV ve Kolektif House’un mekan partnerlerliğinde gerçekleşecek.

Bu yılki festivalin donanım desteği ise, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin SATPARK ve Özyeğin Üniversitesi'nin ÖzU VR Laboratuvarı tarafından sağlanacak.

Etkinliğin biletleri festival içeriğine 50 dakika erişim sağlarken katılımcılar projeler içerisinden deneyimlemek istediklerini seçebiliyor. Etkinlikte yer alan projeler orijinal dillerinde ve bir kısmı ise İngilizce altyazılı sunulacak.

Etkinlik sırasında kullanılan tüm ekipmanlar, her kullanım arasında UV ve dezenfektanlarla dezenfekte edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *