İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8609 %0.2
37,2521 %-0.26
100.724,00 %-1.521
3.228,24 0,39
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Tartuffe En “Klasik ve “Seyirlik” Haliyle Sahnede

Tartuffe En “Klasik ve “Seyirlik” Haliyle Sahnede

Moliere’in Doğumunun 400. Yılı’na Armağan

Okunma Süresi: 2 dk

Moliere’in Doğumunun 400. Yılı’na Armağan

İBB Şehir Tiyatroları, Moliere’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği Tartuffe isimli oyunu seyirciyle buluşturuyor. Tartuffe, Moliere’in doğumunun 400. yılı etkinliklerinin bir parçası olarak 16 Kasım 2022 Çarşamba günü 20:30’da Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde prömiyerini yapacak.

Oyun, ilk olarak İKSV’nin düzenlediği 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 15 Kasım 2022 Salı günü 20:30’da Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor.

Tartuffe, İstanbul Klasiklerle Buluşuyor temasıyla duyurulan yeni sezonun repertuvarı kapsamında İstanbullu tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Moliere’in Doğumunun 400. Yılı Anısına

Türk Tiyatro Tarihi boyunca en fazla tercüme edilen yazar Moliere’dir. Onun eserleri tiyatro edebiyatımızı derinden etkilemiş, Türk seyircisi onu Ahmet Vefik Paşa, Ali Bey, Ziya Paşa ve Teodor Kasab’ın çevirileriyle tanımıştır. Moliere’in doğumunun 400. yılı, Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek Orhan Veli’nin çevirdiği Tartuffe oyunuyla kutlanıyor.

Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan bu ölümsüz eserde; inancı, aileyi, aşkı, erkek-kadın farklarını, dünümüzü, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici türlü anları iç içe ve olanca dinamiğiyle seyircinin karşısına çıkarıyoruz. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisine, şiirlerinden bestelenen şarkıların da eşlik ettiği seyirliğimizle, hayata dair bu acayip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla selamlıyoruz.

Müziğini Emrah Can Yaylı’nın, dekor tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan’ın, efekt tasarımını Serkan Yavşan’ın,

koreografisini Özge Midilli’nin, Senem Oluz’un yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

Oyun, 16-19 Kasım, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *