İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9095 %0.15
36,8789 %-0.97
99.036,00 %-2.865
3.224,32 -0,12
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Zülfü Livaneli’nden II. Abdulhamid kitabı

Zülfü Livaneli’nden II. Abdulhamid kitabı

Kültür ve sanat dünyamızın değerli ismi Zülfü Livaneli’nin, tarihin en tartışmalı dönemlerinden birine ve o dönemin başkahramanı olan II. Abdülhamid’e dair epik bir anlatım sunduğu “Kaplanın Sırtında”, ön siparişe açıldı.

Okunma Süresi: 2 dk

Kültür ve sanat dünyamızın değerli ismi Zülfü Livaneli’nin, tarihin en tartışmalı dönemlerinden birine ve o dönemin başkahramanı olan II. Abdülhamid’e dair epik bir anlatım sunduğu “Kaplanın Sırtında”, ön siparişe açıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Saltanatının üzerinden bir asırdan uzun bir süre geçse de tartışılmaya devam eden II. Abdülhamid’e yeni bir bakış açısı sunan “Kaplanın Sırtında” romanı, beş yıllık bir çalışmanın ardından okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Birçok kişi ideolojik eğilimlerine göre kendi Abdülhamid’ini yaratırken, Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı “Kaplanın Sırtında” romanında, tartışmaların ardındaki gerçek insan ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

“Kaplanın Sırtında”, Osmanlı mülkünü otuz üç yıl boyunca demir yumrukla yöneten sultanın “hal’ edilmesi”nin ardından II. Abdülhamid ve ailesinin yaşadıklarına odaklanıp; halen merak edilen istibdat dönemini, siyasetin yanı sıra bir hükümdarın iç dünyasıyla da ele alıyor. Selanik sürgünü günlerinde geçen “Kaplanın Sırtında”, İttihatçı Doktor Hüseyin Atıf Bey ile II. Abdülhamid’in diyaloglarına da yer verirken, ezber bozan bir yaklaşımla tarihin en çetrefilli sayfalarına yeni notlar düşülüyor.

İnkılâp Kitabevi etiketiyle basılan romanın arka kapağında İlber Ortaylı, Taner Timur ve Ali Yaycıoğlu gibi önemli tarihçilerin görüşlerine yer verilirken, kapak illüstrasyonları da tarih profesörü Ali Yaycıoğlu’nun imzasını taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *