İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. M. ÖZEL 7 yıl yattığı cezaevinde, 40’a yakın Atatürk kitabı okuyan Selçuk Özdağ kimdir?

7 yıl yattığı cezaevinde, 40’a yakın Atatürk kitabı okuyan Selçuk Özdağ kimdir?

TBMM’de, Gelecek Partisi’nden 10 milletvekilinin geçişiyle kurulan Saadet Partisi Meclis Grubu yarın, 12 Temmuz Çarşamba günü ilk toplantısını yapacak. İki parti arasında yapılan anlaşma uyarınca, Meclis Grup Başkanı Gelecek Partili Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ oldu. Eski ülkücü, 12 Eylül döneminde idamla yargılandığı davada 7 yıl hapislik hayatında 40'a yakın Mustafa Kemal Atatürk kitabı okuyan Özdağ, “Büyük bir dehayla karşı karşıya kaldım” demişti.

Okunma Süresi: 3 dk

Muhalif- Özel

1975-1980 yılları arasında Ülkü Ocaklarında çalıştı, yönetim kadrosunda yer aldı. 1980 darbesiyle beraber Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Kuruluşlar davasında idamla yargılanarak yedi yıl cezaevinde kaldı.  İdamla yargılandığı davada, tecrit uygulamasıyla hücrece kaldığını, 38 gün aralıksız işkencelere uğradığını açıklayan Özdağ, “12 Eylül öncesi sağ ve sol kavga etmemeliydi diye hâlâ düşünüyorum. Türkiye'nin sağcıları da, solcuları da bu ülkenin çocuklarıydılar” sözleriyle dikkat çeker.  Daha önceki milletvekilliği döneminde kurulan Darbe Komisyonlarında, şu görüşleri öne çıkar: “Seksen sekiz yıllık cumhuriyet tarihinin son elli yılı darbeler tarihidir; 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan muhtıra ve darbeleri Türk demokrasisine ve Türk ekonomisine çok ama çok büyük zararlar vermiştir. Bu topraklarda ekonomisi ve siyasi istikrarı orta ölçeğin altında hiçbir devlet yaşayamamıştır. Buna imparatorluklar da dâhildir. Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı örneklerini verebiliriz. 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda tutunmak için eğitime, ekonomiye, cumhuriyete ve demokrasiye önem vermiş fakat iç ve dış egemen güçler Türkiye Cumhuriyeti devletini her alanda geliştirmemek için darbelere tevessül etmişler, kamplaştırmışlar, kutuplaştırmışlar, kin ve nefret tohumlarını ekmişlerdir; mezhepsel, etnik ve ideolojik olarak bizi farklılaştırmışlar ve bu şekilde orta ölçeğin altına düşürmek istemişlerdir”.

CHP’nin, FETÖ ilişkisini iddia etmişti

TBMM’de 26 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla kurulan Komisyonun Başkanvekili olarak görev yapan Selçuk Özdağ, CHP’nin bu örgütle ilişkisi konusunda ısrarcı olmuştu.  Örgütün,  ‘Ecevit'le de diyalog sağlayarak, görüşmeler yaptığını’, Kasım Gülek’le de ciddi ilişkileri olduğuna ilişkin sözleri nedeniyle CHP’nin büyük tepkisine neden oldu.  

TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Araştırması Komisyonu kurulmuştu.  Komisyon, ilk toplantısını 27 Ekim 2016 Perşembe günü yaptı. Komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırma durumunda kaldı. FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılamadı.

Özdağ kimdir?

Doç.Dr. Selçuk Özdağ, 07.08.1958’de Kırıkkale Keskin Konur’da doğdu. Manisa Gençlik ve Spor Akademisi, 9 Eylül Buca Eğitim Fakültesi ve A. Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Gazi Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Doktorasını bitirdi. 2012 yılında Doçent oldu. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

24. 25. 26.’ncı Dönem Manisa Milletvekili, 28.Dönem Muğla Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyelikleri yaptı. Darbeleri Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazası ve Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği ve 15 Temmuz Fetö Darbesini Araştırma Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini ifa etti. Gelecek Partisi Kurucusu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı (2019-2023) görevlerinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *