İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4864 %0.01
36,6208 %0.08
3.436.127 %0.177
3.065,65 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK M. ÖZEL TBMM'de 23 Nisan özel oturumuna Erdoğan ve Bahçeli katılmadı

TBMM'de 23 Nisan özel oturumuna Erdoğan ve Bahçeli katılmadı

TBMM'nin 104. açılış yıldönümü nedeniyle özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmadı.

Muhalif Özel 

Türkiye'nin 81 kentinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu yapıldı.

Erdoğan ve Bahçeli'nin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından bu akşam verilecek 23 Nisan resepsiyonuna katılabilecekleri belirtiliyor. 

23 Nisan özel oturumuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldı.

İYİ Parti'nin 27 Nisan'da yapılacak kongresinde genel başkan adayı olan Müsavat Dervişoğlu da yanında çok sayıda milletvekili ile Genel Kurul'a girdi.

Özgür Özel: Dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlık ettiği oturumda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, TBMM’nin ve milli egemenliğin önemine vurgu yaptı.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bu yüce çatı bundan 104 yıl önce ülkemiz işgal altındayken kurtuluşa inanan 436 temsilcinin katılımıyla açıldı. Sinop mebusu Şeref Bey’in en yaşlı üye sıfatıyla yaptığı konuşma ile vazifeye başlayan Büyük Millet Meclisinin eline milletimizin yazgısı emanet edilmişti. O gün oluşan iadenin önünde büyük engeller vardı.  Önlerindeki engel işgal olduranlardan değil onların himayesinden medet uman bir acziyete teslim olan muktedirlerdi. Ancak kurucu kadroların o günkü şiarı milletin istiklalini tekrar milletin azim ve kararı kurtaracağına olan inançlarıydı. Kurucu iradenin demokrasiye verdiği önemi anlamak için hatırlanmalıdır ki bu meclisin Şeref Bey’in konuşmasından sonra aldığı ilk karar gelen mebusların mazbatalarının doğruluğunu tespit etmek için kurduğu Mazbata Tetkik Komisyonu’dur. 104 yıl önce bu çatı altında tüm milletin iradesine ayna olan meclis önce kurtuluş mücadelesini yönetmiş ardından bağımsızlığımızı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletini var etmiştir. Bugün bulunduğumuz koltukları kıymetli kılan gerçeklik Meclis’in bir askeri mücadele sonucunda kurulmadığı Meclis’in bir askeri zaferin yönettiği ve devlet kurduğu gerçeğidir. Dolayısıyla dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek bir ülke varsa o da tereddütsüz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ve genç cumhuriyetimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde parlamentoda alınan kararlarla yükselmiştir. 

Ülkemiz ne zaman milli iradeden demokrasiden uzaklaşmışsa geriye gitmiş vatandaşlarımızın refah seviyesi eksilmiştir. Ülkemiz ne zaman milli iradeden demokrasiden uzaklaşmışsa geriye gitmiş vatandaşlarımızın refah seviyesi eksilmiştir, demokrasilerimiz pek çok kesintilere uğramıştır. Son olarak 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle hedef alınan tekrar demokrasimiz olmuştur. O gece Meclis’i açmayı ilk teklif eden milletvekiliyim. Ve o gece Meclisimiz 100 yıl önce top seslerini duyarken aldığı kararları kazandığı gazilik ünvanını devlete yerleştirilen bir terör örgütünün darbe girişimindeki direnciyle ne kadar hak ettiğini tüm dünyaya göstermiştir. Bombardıman altında sığınakta darbe girişimine karşı Meclis’in ortak bildirisi kaleme alınırken tüm siyasi partilerin temsilcileri parlamentonun güçlendirilmesi gerektiği konusunda görüş birliği içerisindeydi. Yasama yetkisinin münhasır olarak parlamentoda olmasını ortadan kaldıran bir anayasa değişikliği maalesef darbecilerle mücadele etme gerektiği gerekçesiyle ilan edilen OHAL şartlarında müzakere edilmiş OHAL şartlarında referanduma sunulmuştur. "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *