İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9095 %0.15
36,8789 %-0.97
99.036,00 %-2.865
3.224,32 -0,12
Ara
Muhalif. MAGAZİN Ece Erken hakkında 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ece Erken hakkında 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ece Erken’e Kerimcan Durmaz’a hakaret suçundan 3 yıl 9 ay hapis istemiyle dava

Okunma Süresi: 2 dk

Sunucu Ece Erken Mahmutyazıcıoğlu hakkında, bir televizyon kanalında yayınlanan programda, sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz ile ilgili iki yıl önce sarf ettiği sözler nedeniyle 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, soruşturma Kerimcan Durmaz’ın verdiği şikayet dilekçesi sonrasında başlatıldı. Ece Erken Mahmutyazıcıoğlu’nun 3 Şubat 2020’de bir televizyon kanalının sabah yayınlanan programında Durmaz için ”Adam, adam da demiyeyim”, 27 Şubat 2020’de ise ”İnanın cinsiyetini bilmiyorum. Makyaj yapan bir erkek. Cinsiyetin ne olduğu belirsiz” dediği kaydedildi. Ece Erken’in aynı zamanda Instagram hesabından 26 Şubat 2020’de Durmaz’a hakaret içerikli sözler sarf ettiği ileri sürüldü.

Eleştiri diyerek suçlamayı reddetti

İfadesi alınan Ece Erken’in savunmasında hakaret kastı taşımadığını, o dönem Durmaz’ın uçak tuvaletinde uygunsuz video çekip yayınladığı için tepkisini dile getirdiğini, yapılan hareketlerin Türk örf ve adetleriyle uyuşmadığı için şahsi fikrini söylediği, eleştiri hakkını kullandığı, tepkisinin şahsa değil harekete olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmediği belirtildi. Suçun uzlaşmaya tabi olması nedeniyle dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiği ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ifade edilen iddianamede, Ece Erken’in ”Zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 4 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. Dosya, şikayet dilekçesinde suçu öğrendiği yerin Bakırköy olması gerekçesiyle Bakırköy Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine yetkisizlik kararıyla gönderildi.

”Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasından takipsizlik

Öte yandan savcılık, Ece Erken Mahmutyazıcıoğlu hakkındaki ”Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan yürütülen soruşturmaya ise takipsizlik kararı verdi. (DHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *